Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jed McCaleb Geçen Ay 54.2 Milyon XRP Sattı

Kripto para dünyasının en etkili isimlerinden Jed McCaleb, geçtiğimiz ay içerisinde toplamda 54.2 milyon adet XRP sattı.

Stellar’ın CTO’luğunu üstlenen Jed McCaleb 2012 yılında OpenCoin’i kuran isimlerden biriydi. McCaleb; zamanla Ripple’a evrilen bu projeden milyarlarca adet XRP elde etti. Kendisine projenin gelişimine verdiği katkılardan ötürü 9.5 milyar adet XRP verildi.

McCaleb bu yüzden günümüzde kripto para dünyasının en “etkili” isimlerinden biri olarak gösterilebilir. Kendisi geçtiğimiz aylarda elindeki XRP’lerin bir kısmını satacağını açıklayarak kripto para piyasasında büyük yankı uyandırmıştı. Çünkü McCaleb’ın elindeki bu koinleri toplu halde satışa çıkarması piyasayı altüst edebilirdi. Fakat kendisi daha sonra Ripple ile yedi yıllık bir anlaşma imzalayarak her ay belli miktarda XRP satmayı kabul etti.

Geçen Ay Ne Kadar Sattı? 

TheCryptoAssociate; Jed McCaleb’ın kullandığı cüzdanları takip ederek kendisinin geçen ay ne kadar XRP sattığını ortaya çıkardı. Yapılan bu araştırma gösteriyor ki McCaleb Nisan 2020 genelinde toplamda 54.2 milyon adet XRP satmış.

Yapılan bu araştırmalara göre McCaleb bu XRP’leri sadece Bitfinex’teki kişisel adresine gönderip onları burada sattı.

McCaleb’ın yaptığı işlemlerin bir kısmı

McCaleb bu kişisel adresine mayıs ayının başında da 55 milyon adet XRP gönderdi.

Güncel bilgilere göre McCaleb bu XRP’lerin bir kısmını bugün TSİ 10:02’de Bitfinex hesabına gönderdi. Bitfinex’teki bu adresin bakiyesi şu an için 2 milyon 91 bin dolar olarak gözüküyor.

McCaleb’ın bugünkü işlemi

McCaleb bu ay da yüklü miktarda XRP satacak gibi görünüyor. Çünkü kendisinin elinde hala 76 milyon adet XRP bulunuyor. Fakat kendisinin bu XRP’leri Ripple ile yaptığı anlaşma yüzünden bir anda satamayacağını hatırlatalım.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment