Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran, Yerli Üretim Olmayan Kripto Paraların Ticaretini Yasakladı

İran Merkez Bankası, yurt dışındaki madencilerce üretilmiş kripto paraların kullanımına kısıtlama getirdi. Ülkede yalnızca İran’da kazılmış olan kripto paralar ile işlem yapılabileceği aktarıldı.

Iran International’ın 5 Mayıs’taki haberine göre vatandaşlar alım-satım işlemlerinde sadece İran sınırları içerisinde kazılmış kripto paraları kullanabilecekler.

Sermaye bu şekilde kontrol edilecek

İsviçre’de kayıtlı bir avukat olan Fatemeh Fannizadeh, Merkez Bankasının kararını sermaye kontrolü bağlamında yorumladı. Fannizadeh, sermaye kaçışını önlemek için getirildiği düşünülen kısıtlama hakkında şunları söyledi:

“İran, kripto paraları zaten regüle etti. Anladığım kadarıyla madencilik yasal bir sektörken, alım-satım yapmak yasak. (Alınan karar), İran’ın ülkede üretilmiş coinler için daha agresif bir ihraç politikası izleyeceğini, madencilik için teşvikte bulunacağını ve riyalin değer kaybettiği atmosferde, sermaye kaçışı ile mücadele edeceğini gösteriyor.

İran’ın, kripto para birimlerinin menşeini nasıl tespit edeceği, bilinmiyor.

Merkez Bankası, nisanın sonunda banka ve döviz bürosu gibi finans kuruluşlarının, İran’da lisanslı şekilde çalışan madencilerce üretilen kripto paraları ithal malların ödemesinde kullanabileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!