Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon’dan Chia Madencilerine AWS Desteği

Amazon, Amazon Web Services (AWS) kullanıcılarının Chia Network için madencilik yaparken yararlanabilecekleri yeni bir özelliğin tanıtımını yaptı.

Amazon AWS’nin Çince sitesinde yer alan bilgilere göre Chia Network madenciliği yaparak XCH üretmek isteyen madenciler, bunun için bulut tabanlı bir depolama sistemini kullanabilecekler.

Sitede Chia madenciliğinin Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralardan nasıl ayrıştığı ve AWS altyapısının madencilik amacıyla nasıl kullanılabileceği anlatılıyor.

XCH madenciliği yapmak için gerekli AWS sisteminin, 5 dakika içerisinde kurulabileceği ifade ediliyor.

chia-network-solution-aws

Çinli yatırımcılar “akın ediyor”

Amazon’un sitesindeki bilgiler, farklı bir dilde mevcut olmadığı için bu sistemin Çin’deki yatırımcılara yönelik tasarlandığı düşünülüyor.

The Block Crypto’dan Wolfie Zhao, Çin’deki bireysel yatırımcıların Chia madenciliğine adeta “akın ettiklerini” söylüyor ve şu yorumda bulunuyor:

“Amazon AWS’nin bu sistemi tam olarak ne zaman tanıtmaya başladığı bilinmiyor. Ama bu, Chia madenciliğinin Çinli yatırımcılardan ne kadar çok ilgi gördüğünün bir göstergesi.”

2017 yılında kurulan Chia Network, Bitcoin gibi proof-of-work mekanizması ile değil, proof of space and time ile işliyor.

İnsanlar, hard disklerindeki veya SSD’lerindeki depolama alanlarını Chia Network’e adıyor ve burada “çiftlikler” kuruyorlar. Ardından, çiftliklerinin Chia Network ağının bütününde karşılık geldiği orana göre blok ödülü alıyorlar.

19 Mart’ta hayata geçen Chia Network ağında, madenciliğe adanmış depolama alanının boyutu 1 exabytetan daha büyük.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!