Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın SEC’deki Hangi Belgelere Erişebileceği Açıklandı

Hakim Sarah Netburn, SEC’nin Ripple’a XRP, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgeleri sunması için emir verdi. Belgelere, resmi olmayan yazışmalar dahil edilmeyecek.

6 Nisan’da Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler Borsasına (SEC) ait belgelere olan talebini büyük ölçüde onaylayacağını söyleyen Hakim Sarah Netburn, resmi olarak Ripple lehine karar verdi. Fakat SEC’nin e-posta gibi resmi olmayan kurum içi iletişime ait belgeleri sunmasına gerek olmadığını açıkladı.

SEC, 21 Nisan’da Ripple’ın kurum içi iletişim belgelerine ve çalışanların kişisel cihazlarına erişmelerini engellemek için resmi başvuru yapmıştı.

Belgelerle ilgili açıklama yaptı

Hakim; Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili kurum içi resmi belgelerin aranmasını söylerken ne tür belgelerin SEC tarafından sunulacağına dair açıklamada bulundu. Hakim; XRP, Ethereum ve Bitcoin ile ilgili kurum içi bildiri veya resmi tutum yansıtan belgelerin araştırılması gerektiğini söyledi.

Bu belgelere örnek olarak; bölüm raporları, kurum içi çalışma gruplarının nihai raporları ve komisyon üyelerine sunulan resmi tutum yansıtan belgeleri verdi.

Hakim Sarah Netburn, belgelerden bazılarının özel ve ifşa edilemeyecek durumda olabileceğini ancak bu belgelerdeki toplantı tarihi, katılımcıların isimleri gibi bazı bilgilerin dava ile ilgili olabileceğini belirtti. Bu tip belgelerin özel olarak ayrılıp incelenmesini söyledi.

Belgelerin sunulması neden önemli?

Ripple; XRP, Bitcoin ve Ethereum’un SEC tarafından hangi şekilde değerlendirildiğini görmek istiyor. Bu nedenle Ripple kurucuları Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, 15 Mart’ta SEC’nin Bitcoin ve Ethereum ile ilgili iç yazışma ve kurum içi notlar gibi çeşitli belgelerine erişmek için mahkemeye başvurmuştu. 

Ripple avukatları, SEC’nin XRP’yi menkul kıymet olarak tanımlamadığını gösterecek herhangi bir bilginin davanın yönünü değiştirebileceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!