Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki CITIC Bankasından Bitcoin İşlemlerine Yasak

Çin’in en büyük bankalarından biri olan CITIC Bank, “kara para aklama riskini önlemek” için müşterilerinin Bitcoin ile işlem yapmasını yasakladığını duyurdu.

CITIC Bank’in 22 Mayıs tarihli bildirisine göre müşteriler banka hesaplarını Bitcoin, Litecoin gibi kripto paralarla işlem yapmak için kullanamayacaklar. Banka, 1985 yılında CITIC Group bünyesinde kurulmuştu.

“Risklerin önüne geçmek için”

Bankanın, kripto para işlemlerine yönelik getirdiği kısıtlamanın hem bireysel hem kurumsal hesaplar için geçerli olduğu aktarıldı.

CITIC Bank açıklamasında, kararın “kamunun mülkiyet haklarını korumak, Çin yuanının resmi para birimi statüsünü gözetmek ve kara para aklama risklerini önlemek için” alındığı belirtildi.

Banka, kripto paralarla bağlantılı işlem yaptığı tespit edilen müşterilerin işlemlerinin bloke edilebileceğini ve hesaplarının dondurulabileceğini açıkladı.

Çinli gazeteci Wu, “Çin, bireyler arasında yapılan Bitcoin işlemlerini yasaklamıyor ama bazı bankalar, kara para aklamanın önüne geçebilmek için Bitcoin işlemlerine kısıtlama getirebiliyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!