Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’ten 1 Saatte 12 Binden Fazla Bitcoin Çıktı

Glassnode verilerine göre bugün sabah saatlerinde Coinbase’ten 12.354 adet Bitcoin çıkışı oldu. Değeri 700 milyon doları aşan bu işlemin, “önemli” bir gelişme olabileceği düşünülüyor.

Coinbase’teki 12.354 adet Bitcoin, borsadan sadece 1 saat içinde çekilmiş olmasıyla dikkat çekti. İşlemin kurumsal yatırımcılar tarafından mı yapıldığı, bilinmiyor.

Borsalardaki coin miktarı düşüyor

Glassnode verileri hakkında konuşan Moskovski Capital CIO’su Lex Moskovski, borsalarda tutulan Bitcoin miktarının bu işlemle birlikte “kayda değer miktarda azaldığını” ve bunun önemli bir gelişme olabileceğini söyledi.

bitcoin-glassnode-coinbase-withdrawal

Son dönemlerde, madencilerin borsalara gönderdikleri BTC miktarında da azalma gözlemlendi.

Glassnode’un ölçümlerine göre madencilerin kullandıkları cüzdanlarda şubatın sonunda 802.000’den az BTC varken, bu sayı günümüzde 812.000’e dayanmış durumda.

bitcoin-madenci-cuzdan-glassnode

Borsaların ziyaretçi sayısı artıyor

Borsalarda tutulan Bitcoin miktarı azalırken, kripto paralara ilgi gösteren bireysel yatırımcı sayısının artmaya devam ettiği aktarılıyor.

The Block verilerine göre kripto para borsalarının aylık toplam ziyaretçi sayısı, nisan ayında son 3 yılın rekoru olan 530.1 milyona ulaştı. Bir önceki rekor, Ocak 2018’de 531.7 milyon olarak kaydedildi.

Verileri yorumlayan Lars Hoffmann, özellikle Asya borsalarındaki büyümenin dikkat çekici olduğunu dile getirdi.

kripto-para-borsa-ziyaretci
Kripto para borsalarındaki ziyaretçi dağılımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!