Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Kripto Para Konusunda “Kongre’yle Çalışacaklarını” Açıkladı

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto paralar hakkında konuşurken “yatırımcıların güvenliği” açısından yeni adımlar atılması gerektiğini açıkladı.

Dün Temsilciler Meclisi komitesi karşısında ifade veren Gensler, bugün CNBC’deki Squawk Box programına katıldı ve piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Gensler, “sosyal medyanın piyasa manipülasyonu amacıyla kullanılmasına” karşı harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımcı güvenliğinin üstünde durdu

SEC’de başkanlık görevini Jay Clayton’dan devralan isim, kripto para piyasasına ilişkin “(Kripto token) yatırımcılarının daha iyi korunması lazım.” açıklamasında bulundu.

Gensler, kripto paralara yönelik bir çalışma yapılmasının kararlaştırılması halinde “ABD Kongresi ile birlikte çalışacaklarını” söyledi.

SEC Başkanı, dün yaptığı açıklamalarda bazı piyasalardaki yatırımcıların “tam anlamıyla korunmadığını” söyledi ve buna örnek olarak kripto borsalarındaki Bitcoin işlemlerini gösterdi. ABD’de kripto para borsa ve piyasalarına özel olarak hazırlanmış bir regülasyon altyapısı bulunmuyor.

Kripto para konusu haricinde, bazı trading uygulamalarının insanları aktif olarak işlem yapmaya teşvik ettiğini söyleyip, ABD’deki kuralların “güncellenmesi ve reforme edilmesi gerektiğini” vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!