Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İranlı Hackerların, Bitcoin Alabilmek İçin Fidye Yazılımı Kullandığı İddia Ediliyor

Amerika, İran’a ambargo uygulama konusunda çalışmalarını hızlandırırken, siber güvenlik uzmanlarından da bir uyarı geldi. Konuyla ilgili Amerikan basının açıklamalarda bulunan yetkililer, İranlı hackerların Bitcoin çalabilmek için bir fidye yazılımı (ransomware) geliştirdikleini ifade etti.

Accenture PLC Group, bu amaçla hareket eden 5 adet İranlı grubu takip altına aldıklarını belirtirken, hackerların ödemeleri kripto paralar ile alma amacında olduklarını da sözlerine ekledi. Bu fidye yazılımı içeren mesajların Farsça yazıldığını da belirten yetkililer, bu noktada dikkatli olunması gerektiğini belirtti ve bu grupları kimin finanse ettiğini de araştırdıklarını ifade etti.

Son yıllarda sayıları giderek artan fidye yazılımları, kripto paraların da iyice kullanılır olmaya başlayıp değerlenmesiyle, artık daha da ciddi  bir tehdit haline gelmiş durumda. Aynı zamanda ülkede, çeşitli yazılımlar ile bilgisayarları ele geçirip, kripto para madenciliği yapıldığı da iddia ediliyor.

Araştırmacılar, bu içerikte ve dildeki mesajların kesinlikle açılmaması gerektiğini aksi takdirde sonuçların büyük olabileceği uyarısında da bulunuyor.

Ülkede, ABD ambargosundan en az hasarla çıkabilmek için de, kripto paralar son dönemde ciddi bir alternatif haline gelmiş durumda. İran hükümeti yetkilileri, kripto paraların kullanımı konusunda ciddi araştırmalar da yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Yusuf
    Posted 09 Ağustos 2018 - 12:07 12:07

    Bunlardan her şey beklenir zaten

Leave a comment