Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İranlı Tuğgeneral: ‘Yaptırımlardan Kaçınmak İçin Kripto Para Kullanılabilir’

İran‘daki Pasif Savunma Organizasyonu’nun başkanı olan Tuğgeneral Gholamreza Jalali, kripto paralar hakkında bazı yeni açıklamalarda bulundu.

Tuğgeneral Jalali, kripto paraların İran’a özellikle uluslararası boyutta çeşitli kapılar açabileceklerini, bu tarzdaki kripto paraların ülke ekonomisine katkıda bulunabileceğini belirtti.

İran’da Kripto Para

Devlet kanallarından Kanal 2 Haberleri’ne konuşan Tuğgeneral Jalali, İran’daki Pasif Savunma Organizasyonu’nun yöneticiliğini yapıyor. Tuğgeneral Jalali, katıldığı programda ‘pasif savunma’ yapmanın son derece basit olduğunu çünkü herkesin günlük hayatında birbrinden farklı tehditlerle karşılaştığını söyledi:

“Tehditler; doğal ve beşeri olmak üzere ikiye ayrılırlar. Doğal tehditlerin kaynağı doğadır ve içlerinde düşmanca duygular barındırmazlar. Bu tarz tehditler, yüzlerini deprem veya sel şeklinde gösterebilirler. Ancak insan yapımı tehditler dinamiktir ve her an değişebilirler.”

Lafı ‘tehdit’lerden açan Tuğgeneral Jilali, İran’daki ekonomik tehditler hakkında konuştu ve bu konuşmasında kripto paralara da yer verdi. Tuğgeneral Jalali, kripto paraların yapıları gereği takip edilemediklerini ve bu durumun hem olumlu hem de olumsuz yanları olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Jalali, kripto paraların yerel finans sisteminde çeşitli sorunlara yol açabileceklerini ancak uluslararası boyutta ciddi imkanlar sağlayabileceklerini söyleyerek kripto paraları iki ucu keskin bir bıçağa benzetti.

İran’da yerel bir kripto paranın oluşturulması gerektiğini vurgulayan Tuğgeneral Jalali, kripto paralar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Kripto paraları takip edilemeyecek şekillerde kullanarak ekonomik yaptırımlardan kaçınılabilir.”

SWIFT sisteminden de bahseden Tuğgeneral Jalali, İran’ın asıl sorununun “ABD Doları olduğunu” ve ABD’nin, dolar sayesinde her ülkenin “SWIFT işlemlerini kontrol edebildiğini” söyledi. Tuğgenerale göre İran’ın şu an için yapması gereken ilk şey, ABD Doları’na olan bağımlılıktan kurtulmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment