Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Araştırmaya Göre İsrail’de 200’den Fazla Blockchain Startupı Var

İsrail‘deki Blockchain topluluğunu eğitmek, geliştirmek, büyütmek ve daha da güçlendirmek gibi hedeflere sahip olan İsrail Blockchain Derneği, ülkedeki yerel Blockchain startuplarıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı.

Yaptığı araştırmanın sonuçlarını bir basın duyurusuyla paylaşan organizasyon, ülkede an itibariyle 200’den fazla Blockchain startupı olduğunu söylüyor.

Blockchain İsrail’de Yayılıyor

Kripto paraların ardında yatan Blockchain teknolojisi, günümüzde birbirinden farklı sektörlerde kullanılmaya başladı. Ayrıca bu teknolojinin Dünya genelindeki pek çok ülkeye yayıldığını da biliyoruz.

İsrail Blockchain Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya bakacak olursak Blockchain’in en yaygın kullanıldığı yerlerden birinin İsrail olduğunu söyleyebiliriz. Derneğin yayınladığı bildiriye göre ülkede 200’den fazla Blockchain startupı bulunuyor.

Yayınlanan bildiriye göre bu startuplardan 57 tanesi finans sektöründe çeşitli gelişmelere imza atmayı düşünkrne 37 tanesi özellikle altyapı alanında yenilik yapmayı hedefliyor. Geri kalan projelerin bir kısmı güvenlik, bir kısmı ise genel ekonomi alanında çalışmalar yürütüyor.

Batan Blockchain Projeleri

TechCrunch bu yılın başlarında yayınladığı bir yazıda batış noktasına gelen Blockchain projelerinden bahsetmişti. TechCrucnh’ın araştırmalarına göre bu yıl binlerce Blockchain projesi batış noktasına geldi.

İsrail Blockchain Derneği’nin yayınladığı bildiriye göre İsrail’de de çeşitli başarısızlıklar sonucunda batış noktasına gelmiş projeler bulunuyor. Verilen bilgilere göre bu yıl İsrail’de oluşturulan 20 farklı Blockchain projesi, artık hiçbir işe yaramıyor.

İsrail Blockchain Derneği’nin kurucu ortaklarından olan Roman Gold, İsrail’deki Blockchain startuplarının ICO yapmaktan kaçındıklarını, pek çok şirketin daha farklı bir yol izlediğini söylüyor. Gold ayrıca güç geçtikçe daha fazla kurumsal şirketin Blockchain sektörüne giriş yapmaya başladığını belirtiyor:

“Günümüzde ikili opsiyon ve kumar gibi sektörlerden çıkıp Blockchain sektörüne giren kişilerin sayısı azalıyor. Bunun yerine kurumsal yatırımcıların sayısında bir artış var. Piyasa yavaş yavaş kendini ardındırmaya başladı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment