Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IRS, Kripto Paralar İçin Yeni Vergilendirme Kılavuzu Yayınladı

Amerikan Vergi Dairesi IRS, kripto para sektörünü yakından ilgilendiren bir güncellemenin altına imzasını attı ve kripto paraları vergilendirme konusunda yeni adımlar attı.

Ancak, kurumun yeni kripto para vergilendirme güncellemesi, kafalardaki soru işaretlerini gidermekten çok, soru işaretlerinin artmasına yol açan ifadeler barındırıyor.

Buna göre, IRS’in yaptığı yeni kripto para vergilendirme taslağında artık air drop yolu ile elde edilen kripto paralar da, gelir vergisine tabii tutulacak.

Bu durum da, haliyle kripto para sektörünün canını sıktı. Özellikle kullanıcının isteği ve bilgisi dışında yapılmış ve kendilerine gelen air drop tokenlerinden vergi alınma ihtimali, kafalarda soru işaretleri yarattı.

Jameson Lopp’un da ifade ettiği gibi, bu air drop tokenleri ile bir şey yapmayan ve zaten birçoğunda değer kaybı gözlenen bu ürünlerin vergiye tabii tutulması pek de mantıklı olmayabilir.

Benzer bir durum hard forklar için de geçerli. Sektörde çok fazla sayıda olan ve birçok traderın aldığından dahi habersiz olduğu bu fonların vergisini ödemek zorunda kalacak olması da, IRS’in aslında bu yeni yasa taslağının ne kadar mantıksız olduğunu gözler önüne seren bir başka durum.

Zaten birçok otorite de, IRS’in hard fork ve air drop gibi kavramları tam manası ile yansıtamadığını ve bu durumun ciddi sorunlar yaratabileceğini ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment