Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İş Bankası Genel Müdürü: Bizi Kripto Para Alanında Öncü Olarak Görebilirsiniz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Anadolu Ajansı muhabirine kripto paralar ile ilgili yaptığı açıklamalarda, bankanın bu alanlarda “öncü olabileceğini” söyledi.

  • Aran; “siber risklerin çok fazla olduğunu, düzenlemelerin yetersiz kaldığını, finansal okuryazarlığın zayıf olduğunu” belirterek kripto paralar ile ilgili geçmişte yaptığı uyarıyı yineledi.

  • “Uyarı yapmam nedeniyle sanki bunun karşısındaymışım gibi bir algı oluşmasını istemem.” diyen Aran, “Konuyu teknoloji açısından, finansın geleceği açısından kıymetli bulup bu alandaki eksiklikleri gidermek için uyardığımızın anlaşılması gerekiyor.” yorumunu ekledi.

  • Aran, kripto para piyasasındaki aracı kurumların “bir gecede yok olabildiğini” ve vatandaşların parasının kaybolduğunu, insanların bu sebeple mağdur olduğunu söyledi.

  • Güvenilir bir kurumun genel müdürü olarak bu bakımdan “sorumluluk hissettiğini” söyleyen Aran, “Mağduriyeti azaltma adına bu işin nasıl olması gerektiğini, ne olması gerektiğini ortaya koyabiliriz. Otorite ile beraber çalışarak düzenlemeyi peşi sıra getirebiliriz. Banka olarak böyle bir değişikliğe gidebiliriz ve bu alanlarda da bizi yine öncü olarak görebilirsiniz.” dedi.

  • İş Bankası, blockchain çalışmaları kapsamında geçen yıl Marco Polo platformunu kullanmaya başladı. Banka, Mayıs 2021’de Almanya ve Türkiye arasında blockchain tabanlı bir dış ticaret işlemi yaptı.

Görsel: Ulus’taki Atatürk heykeli ve tarihi İş Bankası binası (Ömer Ünlü/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!