Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın Regülatörü Kripto Para Saklayan Kuruluşlar İçin Yeni Bir Tasarı Sundu

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkedeki kripto para kullanıcılarını koruyabilmek adına bu alanda custody hizmeti sunan kuruluşlara uygulanan regülasyonlarda bazı değişiklikler yapılmasını önerdi.

  • Bu platformlara yatırılan kripto paraların kullanımına ilişkin kısıtlamaların öngörüldüğü tasarıda, custody hizmeti sunan şirketlerin müşterilere ait kripto paraları diğer müşterilerin veya başka kişilerin çıkarı için kullanmasının yasaklanması öneriliyor.

  • Müşterilerin hesap bilgilerinin “doğru, tam ve güncel” olması için bu hesaplardaki varlıkların her gün kontrol edilmesi isteniyor.

  • Bu tasarı uyarınca, custody hizmeti sağlayan şirketler müşterilere ait itibari paraları, faiz oranı konusunda müşterinin de onayını almaları halinde özel bankalardaki hesaplara yatırabilecek. Aynı şey, kripto paralar için geçerli olmayacak.

  • Müşterilerin hesaplarındaki itibari paraların, kripto paralarda olduğu gibi “merkeziyetsiz bir onay merciine, çok-imzalı bir onay merciine” dayanarak saklanması talep ediliyor.

  • Tasarıyı kamuoyuna açan SEC, vatandaşlardan gelecek ayın 22’sine kadar geri dönüş toplayacak.

Görsel: Bangkok (Evo Flash/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!