Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsim Benzerliği Bu Altcoin’de Pump-Dump Yaşattı: Fiyat 4x Yükseldi, Geri Çakıldı!

ABD’li kripto para borsası Coinbase’in katman-2 lansmanının ardından Base Protocol (BASE) projesi isim benzerliği sebebiyle kısa sürede pump-dump yaşandı.

Coinbase’in 23 Şubat tarihinde Ethereum katman-2 ağı Base’i duyurmasının ardından Base Protocol sırf isim benzerliğinden dolayı 4 kat yükseliş yaşadı. Olayın fark edilmesinin ardından BASE sert düşüş yaşadı.

Katman-2 ağıyla ya da Coinbase ile herhangi bağı olmayan Base Protocol, kısa süre içerisinde sergilediği bu performansın ardından yaşadığı ciddi bir satış baskısı ve yanlış anlaşılmanın fark edilmesiyle birlikte eski fiyatlarına geri döndü.

Öte yandan Coinbase ekibi tarafından yapılan açıklamada herhangi bir yerel token çıkarma planlarının olmadığı özellikle vurgulanmıştı. Fakat spekülatörlerin yarattığı bu algı, BASE üzerinde ani bir yükseliş etkisini tetiklemeye yetti.

CoinGecko verilerine göre Mayıs 2022’den bu yana 2 dolar bandını kıramayan token bu “yanlış algı” sebebiyle 1,85 dolardan 7,46 dolara saatler içerisinde yükseldi. Gate.io ve UniSwap‘ta (UNI) işlem gören BASE, haberin kaleme alındığı esnada 2,03 dolardan fiyatlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!