Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşler Tersine Döndü: Bu Coin Dev Ödeme Sağlayıcıya Yatırım Yaptı!

Sınır ötesi para transferi protokolü Stellar’ın (XLM) arkasındaki Stellar Geliştirme Vakfı, uluslararası ödeme şirketi MoneyGram’da azınlık yatırımcısı oldu.

Stellar Geliştirme Vakfı CEO’su Denelle Dixon 15 Ağustos tarihinde Stellar resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, vakfın MoneyGram’ın azınlık hissesini satın alarak yönetim kurulunda bir koltuk sahibi olduğunu duyurdu.

Denelle, Stellar Vakfı ve MoneyGram arasındaki ilişkinin 2019 yılına dayandığını belirtti. Verilen bilgilere göre 2019 yılına kadar vakıf MoneyGram için çeşitli finansal araçlar geliştirdi. Daha sonrasında iki kuruluş, 2021 yılında ticari bir ortaklığa başladı. Stellar Vakfı bu süreç içerisinde iki kuruluş arasındaki benzerlikleri ve MoneyGram’ın taşıdığı fırsatları görmüş oldu.

Dixon satın alımın finansal ayrıntılarına dair herhangi bir bilgi vermedi. Ancak hisse alımı için gerekli finansmanın Stellar Vakfı tarafından yeni girişimler yatırım yapmak için kurulan Enterprise Fund’dan alınmadığı belirtildi. Vakıf, bunun yerine kendi operasyonlarını desteklemek için ayırdığı hazineyi kullandı.

Bu stratejik yatırımla birlikte vakfın MoneyGram’in dijital operasyonlarını genişletme ve blockchain teknolojisini keşfetme konusundaki projelerine yardımcı olacağı belirtildi.

Kripto para piyasasında genel olarak dev şirketler kripto para projelerine yatırım yapıyor. Söz konusu yatırım ile Staller gibi bir projenin alanında büyük bir şirkete yatırım yapması dikkat çekerken işlerin tersine döndüğünü akıllara getirdi.

CoinGecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,2 değer kazanan XLM, son 24 saat içerisinde %3,7 değer kaybederek yazım itibariyle 0,129 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!