Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya Regülatörü, ICO’lar Konusunda Yatırımcıları Uyardı

İspanya Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu CNMV, yaptığı açıklama ile kurumun şu anda hiçbir şirkete ülke içinde ICO yapması için izin verilmediğini deklare etti.

CNMV, ICO yatırımcılarına bundan sonra iletilecek olan white paper ya da tanıtım metinlerinde muhakkak ‘Bu proje, CNMV ya da bir başka yetkili kurum tarafından incelenmemiş ya da değerlendirilmemiştir’ ibaresini içermesi gerektiğini de, yaptığı açıklama ile kamu oyuna duyurdu.

Bu metni içermeyen ICO’ların ise geçerli olmadığını ifade eden kurum, elbette kendileri tarafından incelenmiş ve onay almış projeleri ise bu bağlamın dışında bıraktı.

Son dönemde kripto para ve diğer ekonomik sektörlerde yer alan firmaları karşı sert bir tavır takınan CNMV, özellikle yatırımcı korumasını en büyük öncelik listesi haline getirmiş durumda.

Daha bu yılın başında 23 adet forex ve kripto para projesini ‘yetkilendirilmemiş’ firmalar listesine alan CNMV, bu proelerin regülasyon izni almadığını deklare etmiş ve yatırımcıları doğabilecek potansiyel riskler konusunda net bir dille uyarmıştı.

Regülasyon konusunda aktif bir hamle yapmaya başlayan CNMV’nin yaklaşımı aslında pek de bilinmedik bir şey değil. Birçok Avrupa ülkesi ve dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi, İspanya’nın finansal regülatör kurumu da, kripto para yatırımlarını riskli görüyor. Dolandırıcılık amacı güden projeleri dışlamak ve yatırımcıların mağdur olmasını önlemek için de, kurumun ICO’lar konusunda yine diğer ülkeler gibi çok net bir yaklaşımı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment