Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’li Bakan, Blockchain Regülasyonları Hakkında Konuştu

İsviçre Konfederasyonu başkanı ve aynı zamanda İsviçre ekonomi bakanı olan Ueli Maurer, yaptığı açıklama ile kripto para ve Blockchain hakkındaki regülasyonlara değindi.

İsviçre’nin Zug kentinde yer alan ve kripto para sektöründe her geçen gün daha da büyük bir yere sahip olan ‘Kripto Vadisi’nde’ konuşan başarılı siyasetçi, binden fazla kişiye yaptığı açıklamada, İsviçre’nin hali hazırdaki kanunları kripto para ve Blockchain sektörüne uygulaması noktasında kararlı ve şeffaf bir yol izlemesinin çok kritik olduğunu ifade etti.

Dünyanın geri kalanı ile bu noktada rekabet edebilmek ve geri kalmamak için bu regülasyonları hayata geçirmeleri ve şirketlere net bir yasal statü vermeleri gerektiğinin altını çizen Maurer, İsviçreli yöneticilerin her zaman rakiplerindne ‘iki adım’ önde olmayı amaçladığının da altını çizdi.

Blockchain regülasyonları konusunda net ve hızlı davranmaları gerektiğinin altını çizen başarılı bakan, aynı zamanda bu regülasyonlar konusunda yardım almaya ve birlikte çalışmaya da hazır olduklarını ifade etti.

Sektörün katılımcılarının bu noktada görüşlerini almaya hazır olduklarını belirten Maurer, hükümet olarak kapılarının kripto para ve Blockchain şirketlerine her daim açık olduğunu da deklare etti.

Maurer, zaten daha önce de yaptığı açıklamalarda kripto para ve Blockchain firmaları için yeni bir yasal taslak oluşturmanın zaman kaybı olacağını söylemiş, onun yerine mevcut kanunların bu şirketlere uyarlanması konusuna önem verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment