Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya, Vatandaşların Bütün Kripto Para Varlıklarını Açıklamasını Öngören Yasayı Onayladı

İspanya Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde gündem olan ve yasadaki boşluk olarak betimlenen bir yasal noksanlığı kapattı. Yasada değişiklik yapılmadan önce Bitcoin ve diğer kripto para sahipleri vergi veya mal beyannamelerinde sahip oldukları portföyü belirtmek zorunda kalmıyordu. Sahtekarlığı önlemek adına güncelleştirildiği ifade edilen yasa bugün erken saatlerde Meclis tarafından kabul edildi ve ülkenin Maliye Bakanı Maria Jesus Montero da yeni yasanın ”sanal para birimleri ile oluşturulan bakiyelerin sahiplerinin kimliklerinin” açıklanmasını zorunlu kılacağını ifade etti. Bu sebepten ötürü kripto paraya sahip İspanya vatandaşları ne kadar portföyleri olduğunu direkt olarak beyannamede belirtmek zorunda kalacak.

İspanya’nın günlük gazetelerinden olan ABC.es, Montero’nun yaptığı açıklamanın devamında off-shore hesaplarda itibari para ya da kripto para tutan bütün İspanyalıların da bunları yıllık olarak yapılan ve Agencia Tributaria‘ya beyan edilen raporlarda belirtmesi gerektiğini vurguladı.

Yürürlüğe giren yasanın ise, tahmini olarak 850 milyon avroluk ek bir vergi geliri oluşturması bekleniyor. İspanya özellikle 2017 yılından beri ciddi anlamda ekonomik bir düşüş yaşamakta ve ülkedeki işsizlik oranı da %33.8’lere kadar yükseldi. Şu an Avrupa Birliği ülkelerinin arasında %43.2’lik orandan sonra en fazla işsizliğe sahip olan ülke İspanya durumunda ve ondan sonra ise ekonomik krizin kapıda olarak görüldüğü İtalya gelmekte.

Geçtiğimiz tarihlerde Japonya ve Güney Kore hükümetleri de vergi konusunda benzer yollara gitmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment