Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Bitcoin Madencisi, Çin’den Getirdiği Panellerle 300 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali Kuracak

İspanyol bir kripto para madencilik firması olan ve etkinlikleri için yenilenebilir enerji kullanan Cryptosolartech, fotovoltaik güneş enerjisi paneli üreticisi Çinli bir firma ile iletişime geçti ve 300 MW‘lık enerji kapasitesine sahip bir santral kuracak.

Çinli Risen Energy firmasının İspanyol yan kurumu Risen Energy Spain, sadece kripto para birimi madenciliği için kullanılacak elektriği üretecek güneş enerjisi santralini kurmak adına Cryptosolartech ile ortaklık imzaladı.

Cryptosolartech tarafından yapılan bir açıklamaya göre, güneş enerjisi santralinin yapımı aşamalar halinde gerçekleştirilecek. İlk aşama İspanya’nın Sevilla bölgesine toplamda 45 MW’lık elektrik üretecek fotovoltaik santralleri koymaktan ibaret. Söz konusu santrallerden elde edilen enerji şu an Malaga şehrinde bulunan kripto para madencilik tesislerine aktarılacak.

”Bununla beraber, başlangıcı yapmış olacağız ve toplam 300 MW’lık kapasiteye sahip fotovoltaik santrallerin kurumuna başlamış olacağız. Bu sayede de İspanya içerisindeki en büyük kripto para madencilik tesisine, tesisimize  temiz enerji sağlamış olacağız.”

Firmanın şu an hali hazırda çalışan iki santrali bulunsa da, Cryptosolartech yapım aşamasında olan üç diğer santrale daha sahip. Marchena ve Cantillana bölgelerinde tamamlanan güneş enerjisi santrallerini, yapım aşamasında olan Salteras, Palomeras ve Alcala de Guadaira bölgeleri takip edecek.

Cryptosolartech gibi firmalar yaptıkları girişimler ile kripto paraların en çok eleştirilen yönlerinden birisi olan  enerji kirliliği noktasına da bir çözüm sunmuş oluyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment