Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Parlamento Üyesi Bitcoin Kullanarak Bağışta Bulundu

Birleşik Krallık‘taki bir parlamento üyesi, yakın zamanda Twitter üzerinden bir gönderi paylaşarak Bitcoin kullanmaya başladığını açıkladı. Bu parlamento üyesi, bir bağış yapmak için hayatında ilk kez Bitcoin kullandı ve bu durum kripto paraların İngiltere’deki itibarini oldukça olumlu yönde etkileyebilir.

İngiltere’deki Muhafazakar Parti üyelerinden Eddie Hughes, Royal National Lifeboat Institution (RNLI) adlı bir hayır kurumuna 0.0040037 BTC değerinde bağış yaptı.

Denizde zor durumda kalan insanları kurtarmak için kurulmuş olan bu hayır kurumu, Birleşik Krallık’ın en büyük hayır kurumu olma niteliği taşıyor. Organizasyonun Birleşik Krallık, İrlanda ve Man Adası gibi bölgelerin kıyılarında filikaları bulunuyor. Hughes tarafından Twitter üzerinde paylaşılan gönderi şu şekilde:

“İlk Bitcoin işlemimi yaptım! Umuyorum ki RNLI yeni Samorai cüzdanımla gönderdiğim 0.004 BTC’lik bağışımı almıştır.”

Hughes ayrıca Samourai adlı cüzdanı kullanmasının nedenini de açıkladı. Hughes, bağış yapmak için kullandığı Bitcoin’i eToro’dan aldığını, eToro’nun da cüzdan olarak Samourai Wallet’ı önerdiğini belirtti.

Kripto paraların bu gibi siyasi figürler tarafından böylesi amaçlar için kullanılmaları, kripto paraların itibarını oldukça olumlu yönde etkileyebilir. Özellikle ana akım medyada çıkan pek çok haberde Bitcoin’in ‘yasa dışı para birimi’ olarak etiketlendiğini düşünürsek bu gibi gelişmeler kripto para destekçileri için sevindirici olsa gerek.

Hughes’un bağış yapmak için Bitcoin’i tercih etmiş olması pek çok kişi tarafından destek gördü ancak bu davranışı takdir etmeyenler de oldu. Bitcoin.org’un yöneticisi olan ve Bitcoin Cash’e verdiği destekle bilinen Cobra Bitcoin, konu hakkında şu yorumu yaptı:

“Bitcoin anarşistler içindir. Eğer Bitcoin’i gerçekten destekliyorsan parlamentodaki görevinden istifa etmelisin. Hükümet Bitcoin’in doğal ve mutlak düşmanıdır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment