Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Enerji Devi Repsol, Blockchain’in Yıllık 400.000 Avro Tasarruf Ettirebileceğini Düşünüyor

Madrid tabanlı enerji şirketi Repsol, geçtiğimiz tarihlerde yaptığı bir açıklamada kendi ürünlerinin güvenlik belgelendirmesinin kalitesini geliştirmek adına yaptıkları blockchain denemesinin, başarıyla tamamlandığını duyurdu.

1987 yılında kurulan Repsol, dünya çapında önde gelen enerji firmalarından birisi ve temel olarak petrol ile doğal gaz endüstrisinde hizmet vermekte. Repsol’un hizmet verdiği alanlar arasında yeni alanların keşfi, geliştirmesinin yanı sıra, ham petrol ve doğal gaz üretimi de yer alıyor. Firma 2018 yılının ilk dokuz ayı içerisinde, 2.7 milyon avroluk net gelir elde etmiş ve yılın başlangıcından beri %37 artış yaşamıştı.

Repsol Technology Lab Research Center (Tech Lab) ve blockchain startup firması Finbot, ortaklaşa bir şekilde petrokimyasal ürünlerin belgelendirilmesi için blockchain çözümlerini denedi. Firmanın yaptığı açıklamaya göre bu blockchain platformunun bütün bir üretim süreci boyunca ürünleri ve örnekleri otomatik olarak belgelendirmesi beklenmekte.

Bunun yanı sıra blockchain teknolojisinin kullanımı Repsol’un yıllık olarak 400.000 avro tasarruf etmesini sağlayacak. Blockchain teknolojisi insanlardan kaynaklı hataları sıfıra indirerek, maliyetin de kısılmasını sağlıyor. Tech Lab bünyesinde deneyden sorumlu olan yönetici Tomas M. Malango, endüstri içerisinde gelişmeye çok fazla yer olduğunu ve sektörün buna müsait olduğunu vurguladı:

”İçerisinde yüksek sayıda örnekler olan bu tip süreçler, yanlış etiketleme veya buna benzer yanlış bilgilendirmeler yüzünden çok fazla yeniden düzeltmeye yol açmakta.”

Malango’nun aktardığına göre Repsol’un blockchain pilot projesinin başarı ile sonuçlanması, şirket içerisinde benzer süreçler yaşayan departmanların da blockchain teknolojisine geçiş yapmasına yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment