Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Kripto Para Madencilik Firması, ICO ile Topladığı 68 Milyon Doları Geri Verecek!

20 Şubat tarihinde genellikle iletişim teknolojileri ile ilgili davalara bakan ünlü İspanyol avukat Sergio Carrasco tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bir gönderiye göre, İspanyol kripto para madencilik startup firması CryptoSolarTech, ilk dijital para arzı ile topladığı 68 milyon doları iade edecek.

CrpytoSolarTech isimli firma özellikle Güney İspanya bölgesinde güneş enerjisi ile yapılan bir kripto para madencilik tesisi kurmayı planlıyordu ancak yapı izin belgesi alamadı. Kendi kontrolleri dışında sebeplerden ötürü bunu yapamadıklarını belirten yetkililer, projeye yatırım yapan kişilere fonlarını 60 gün içerisinde vereceklerini taahhüt de etti. Startup bunun yanı sıra 19 Şubat tarihinden sonra satın alınan herhangi bir token için sorumlu olmadıklarını ve bunların iadesinin yapılmayacağını da vurguladı.

CryptoSolarTech 2018 yılının Haziran ayında kendi işlemlerini finanse edebilmek için ICO ile kendisine özel token’i piyasaya sürmüştü. Madencilik projesi iki aydan kısa bir sürede 68 milyondan daha fazla fon elde etti ki bu yatırım minimum yatırım olarak görülen 900.000 avronun %6.500 fazlasına denk gelmekte. Fonların çoğu ise İspanya’nın yanı sıra Singapur’dan da toplandı.

Ancak tokenin piyasaya sürülmesinin üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen inanılmaz bir değer kaybı yaşandı ve firma Eylül ayı sonlarında Diar tarafından yapılan bir araştırmada en çok değer kaybeden top 10 ICO arasına bile girdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment