Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Bitcoin ve Diğer Kripto Paraları Yasaklamayı Düşünüyor

İsrail Menkul Kıymetler Kurumu Başkanı, Bitcoin ve diğer kripto paralara dayalı şirketlerin yasaklanması için öneride bulunacağını açıkladı.

İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA) Başkanı Shmuel Hauser, Bitcoin ve diğer kripto paralara dayalı şirketlerin yasaklanmasını isteyeceğini açıkladı.

İş dünyasından önemli isimlerin katıldığı bir konferansta konuşan Hauser, gelecek hafta düzenlenecek ISA toplantısında, dijital para alanında faaliyet yürüten şirketlerin Tel Aviv Borsası’nda (TASE) işlem görmesinin yasaklanması yönünde bir önerge sunacağını söyledi.

Kripto para fiyatlarındaki dalgalanmaya dikkat çeken Hauser,

“Asıl iş alanı dijital paralar olan bir şirkete izin vermeyiz. Bu şirket halihazırda listelenmişse, işlemleri askıya alınır” dedi. Bitcoin’i “balon” olarak niteleyen Hauser, “Yatırımcıların böyle bir oynaklık ve belirsizliğe maruz kalmasını istemiyoruz. Yatırımcılar nerede durduğumuzu bilmeli” diye konuştu.

Geçtiğimiz gün İsrail’in kendi dijital para birimini çıkarma yolunda çalışma yapacağına yönelik duyduğumuz haber sonrasında atılan bu adım insanları şaşırttı. İsrail’in dijital para birimi kullanımını arttırmak ve nakit parayı azaltmaya yönelik çalışmalar yapacağını açıklamasının ardından, dijital para birimi tabanlı şirketlere engel getirme önerisinde bulunması kafaları karıştırdı. Attığı adımlara bakılırsa İsrail, Rusya’nın geçtiğimiz dönemde kripto paralara karşı sergilediği belirsiz tavra benzer şekilde ilerliyor gibi görünüyor.

Kaynak: Reuters

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment