Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail, Kripto Paralar ile İlgili Bir Yasa Taslağı Hazırladı

İsrail Maliye Bakanlığı yetkilileri, kara para aklanmasının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, kripto paralar ile ilgili bir yasa taslağı hazırladı. Ülkede, bu son taslak ile birlikte kripto paralara yönelik yasal düzenlemeler konusunda önemli bir adım daha atılmış oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, taslağa ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

”Burada esas amacımız, gerçekten de bu tarz ürünlerin denetimini yapabilmek. Bilindiği gibi, kara para aklama devletler için önemli bir sorun. Son dönemde gelişen bazı sektörler de bu amaç için kullanılabiliyor ve bu sebeple biz de yasanın kapsamını genişletmek istiyoruz. Bu hizmetleri sunan kurumları da denetleyerek bunu yapabiliriz.”

Bu taslak genel olarak olumlu karşılanırken, konuyla ilgili konuşan Moneynetint CEO’su Yishai Trif, şu ifadeleri kullandı:

”Kripto paralar ile ilgili yasal süreçleri nihayete erdirebilmek için, kara para aklama ve terör finansmanı gibi durumlar konusunda net adımlar atılması gerekiyor. Bu alanın şu anda kaotik bir durumda olduğu aşikar. Bazı bankalar, firmalar sadece kripto paralar ile iş yapıyor diye onlara hizmet vermiyor. Bu tarz kuralların gelmesi, böylesi süreçlerin de bitmesi için çok önemli olacaktır. Bankalar ve diğer kurumlar yasal yükümlülüklerini bilirse, sektör daha da gelişecektir.”

Bitcoin Senet Değil

Mart ayında İsrail hükümeti yetkilileri, yaptıkları açıklamar ile kripto paraların senet olmadığını belirtmiş ve ICO’lar ile ilgili de düzenlemeler yapmıştı. O dönem yayınlanan raporda, kripto paralar ile ilgili şu ifadelere yer verilmişti:

”Kripto paraların elbette ki geleneksel tahvil ve bonolar ile benzer ortak noktaları olduğu aşikar. Ancak bu ürünler bir şeyi satın alma amacıyla kullanılıyor ve o yüzden bunlara senet demek doğru olmayacaktır. Eğer amaç yatırım değil de, kullanım ise, elbette ki kripto paralar senet değildir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment