Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan, Petro’yu Kullanmak İstemiyor

Hindistan Dış İşleri Bakanlığı, Venezuela’nın milli kripto parasıolan ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından yaptırıma tabii tutulan Petro’yu petrol ticaretinde kullanmayı düşünmediklerini belirtti.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hindistan Dış İşleri Bakanı Sushma Swaraj, yaptığı açıklamada Petro kullanmayı şu aşamada düşünmediklerini belirterek, bu konudaki referanslarının da Hindistan Merkez Bankası olduğunu belirtti.

Ülkede şu an kripto para ticaretinin yasak olduğunu hatırlatan Sushma Swaraj, şu ifadeleri kullandı:

”Bilindiği gibi şu an ülkemizde Merkez Bankası’nın almış olduğu bir karar var. Biz de buna riayet etmek durumundayız. O sebeple Venezuela ile petrol ticareti yaparken onların ulusal kripto parası olan Petro’yu kullanmayı düşünmüyoruz.”

Nicolas Maduro’nun bir nevi ekonomik dar boğazdan çıkış olarak gördüğü ancak özellikle Amerika tarafından ciddi yaptırımlara tabii tutulduğu için şu aşamada pek de ilgi çekici olmayan Petro’ya Hindistan’ın koyduğu tavrın, şüphesiz Maduro ve arkadaşlarını zor durumda bırakacağını savunan otoriteler Petro’nun geleceğini ise merakla beklediklerini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere, Hindistan medyasında çıkan haberlerde Venezulea’nın Petro kullanımı karşılığında Hindistan’a yüzde 30 indirim sağlamayı teklif ettiği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment