Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Varlıkların Düzenlenmesine Yönelik Yönerge

İsrail Maliye Bakanlığı ülkenin dijital varlıklar konusunda daha kapsayıcı olmasını sağlamak adına kripto varlıkların düzenlenmesine dair bir dizi yönerge yayınladı.

İsrail Maliye Bakanlığı pazartesi günü dijital varlıkların düzenlenmesi için bir dizi yönerge yayınladı. Bakanlığın önerileri arasında yeni bir düzenleyici altyapının oluşturulması, lisanslama yetkilerinin yasallaştırılması ve stablecoinler de dahil olmak üzere dijital varlıklar aracılığıyla finansal hizmetlerin sağlanması konusunda denetimler yer aldı.

Teklifin önemli bir bölümünü kripto para birimlerinin vergilendirilmesi oluşturdu. Söz konusu teklifte, yurt dışında tutulan kripto paralara ilişkin vergilerin İsrail Merkez Bankası aracılığıyla ödenmesine izin verilmesine yönelik bir madde de yer aldı. İsrail vergi dairesinin tahminlerine göre 2019’dan 2022’ye kadar tahsil edilmemiş kripto vergileri birkaç milyar dolar değerinde olabilir.

Bakanlık ayrıca global çapta etkili olabilecek dijital varlıkların denetim ve yürütme kontrolünü İsrail Merkez Bankası’na devredecek bir mevzuatın çıkarılması çağrısında bulunuyor. Buna ek olarak teklif, merkeziyetsiz otonom organizasyonların (DAO) düzenlenmesini denetlemek için bakanlıklar arası bir komite kurmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!