Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Merkez Bankası, Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) İçin Araştırma Başlattı

İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron, dijital merkez bankası parasının (CBDC) finansın geleceği olduğunu ve ödeme sistemleri değiştikçe merkez bankalarına etkili bir para politikası sağlayacağını söyledi.

İsrail Merkez Başkanı, İsrail’in heyecan verici bu yeni alanda öncüler arasına girmeyi planladığını açıkladı. Yaron, merkez bankasının daha verimli bir ödeme sistemi amaçladığını, olası bir dijital şekel (İsrail para birimi) ihracatı için çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

Yakın tarihli bir konferansta konuşan Yaron katılımcılara:

Bu alanda, ekonomik ve teknolojik bilginin ön saflarında yer almaya kararlıyız

dedi.

Banka henüz CBDC yayınlamaya karar vermedi ancak, dijital şekel çıkarmaya karar verirse tüm sistemlerin yerinde olacağından emin olmak için araştırmalarına devam ediyor.

Yaron’a göre CBDC’ler, dijital ödeme sistemlerinin para politikalarını yönlendirme yeteneklerini tehdit ettiğinde, merkez bankaları için bir seçenek olabilir. Yaron:

 Bu nedenle merkez banklarının parçalanmayı önlemede ve ödeme sisteminin tekdüze ve verimli olmasını sağlamada bir rolü var, Bunu gerçekleştirmenin bir yolu CBDC’dir.

İsrail CBDC’leri ilk defa gündemine almıyor. 2017 yılında Merkez Bankası dijital şekel olasılığını gündeme getirmiş ancak gelecek yıl, CBDC’leri incelemek için kurduğu ekip karşı tavsiyede bulunmuştu.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!