Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırım Ürünlerinden Bir Günde 40 Milyon Dolar Çıktı -CoinShares

Geçtiğimiz hafta içerisinde genel olarak büyüme gösteren kripto para yatırım ürünlerinden yalnızca cuma günü içerisinde 40 milyon dolarlık net çıkış oldu.

CoinShares tarafından açıklanan verilere göre kurumsal yatırım ürünlerine hafta içerisinde toplamda 184 milyon dolar değerinde net para akışı oldu.

Cumayı cumartesiye bağlayan gece ise bu ürünlerde toplamda net 40 milyon dolarlık küçülme yaşandı. Bugün 51.000 dolara yaklaşan Bitcoin (BTC) fiyatı, o gece başlayan ve hafta sonuna doğru esneyen düşüşün sonucunda 47.000 doların altına kadar inmişti.

Yalnızca Bitcoin’e yatırım yapan ürünler özelinde, cuma günü 42 milyon dolarlık bir küçülme kaydedilse de bu ürünlerin hafta bitiminde toplamda net 145 milyon dolarlık büyüme gösterdiği açıklandı.

Bitcoin’e benzer şekilde, Ethereum (ETH) yatırım ürünlerinden hafta sonuna girilmeden önce 4.7 milyon dolar net çıkış oldu fakat haftalık net değişim, 25 milyon dolar ile pozitif bölgede kaldı.

Solana (SOL) ve Binance Coin (BNB) yatırım ürünleri sırasıyla 4.6 milyon ve 1.4 milyon dolarlık büyüme sergilerken, parachain müzayedesinin 17 Aralık’ta sonlanacağı Polkadot (DOT) ürünlerinde 3 milyon dolarlık net çıkış oldu.

Dijital varlıklardan farklı olarak, blockchain paylarına yatırım yapan borsa yatırım ürünlerine hafta boyunca 75 milyon dolar net para aktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!