Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Merkez Bankası Müdür Yardımcısı: Kripto Para Birimleri Mali Sisteme Yardımcı Olabilir

Bugün İsrail’in Ramat Gan kentinde, Bit2c kripto para borsasının düzenlediği bir konferansa çok sayıda sektör temsilcisi katılım gösterdi. Konuşan kişiler arasında İsrail’in tek meclisli parlamento üyesi Sharren Haskel ve İsrail Merkez Bankası müdür yardımcısı Dr. Nadine Bodo – Trachtenberg de vardı.

Veri Üzerinde Daha Fazla Kontrol Mü ? Çok Gerekli Değil

Dr. Bodo- Trachtenberg İsrail Merkez Bankasının kripto para birimlerine olan görüşünü temsilen konferansa katıldı ve şunları aktardı:

”Dağıtık ve şifreli para birimleri teknolojisinin uzun vadede parasal ve finansal sisteme katkı yapma potansiyeli var. Neye izin verdiğinizi ve nerede coşkunuzu kaybettiğinizi görmeniz gerek.

Bana dijital koinlerin kullanıcılara verileri üzerinde kontrol sağlayabileceği ve merkeziyetsizlik oluşturabileceği söylendi. Ancak bu ilk başta internet için de vaat edilen şeydi – ki bu, işin sonunda, rekabete zarar veren devasa iletişim devlerini oluşturdu. Token ticareti ve akıllı kontratlar bugünün varlıklarının ve paranın ticaretini ve olanaklarını arttıran bir teknoloji. Bu süreç bir çok aracıyı ortadan kaldırabiliyor.”

İsrail Merkez Bankası yetkilisinden sonra bir çok önemli isim konuşma yaptı. Bunların arasında Blox CEO’su Alon Muroch, bir hukuk firması yetkilisi Guy Lachmann, Bancor COO’su Meirav Harel ve son olarak Knesset meclis üyesi Sharren Haskel vardı.

Sharren Haskel ekonomik özgürlük ve bireysel haklar üzerine konuşma yaptı.

Kendisi hükümetin şu an için kripto para düzenlemeleri hakkında çalıştığını belirtti. Problem ise bunun çok yeni bir dünya olmasından dolayı, bir çok insanın bunu anlamakta zorluk çekmesi diye söze giren Haskel, tam olarak bu sebepten ötürü dışarıdan gelen uzmanlar ile yoğun bir şekilde çalışmakta olduklarını ifade etti.

Haskel, Kudüs Üniversitesinde bir hukuk profesörü olan ve özellikle finansal düzenleme konusunda uzmanlığı olup, liberal ekonomik görüşleri ile belirli bir ün salmış olan Dr. Hadar Jabotinsky’nin, şu an hükümet tarafından adeta bir kılavuz olarak kullanılan bir araştırma yapıp önemli bir rehber yayınladığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment