Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanı: BTC Ortadan Kaybolacak!

İsrail’in ekonomik ”çarı” olarak görülen Avi Simhon, geçtiğimiz  gün yaptığı açıklamasında lider kripto para birimi Bitcoin‘in içsel bir verime sahip olmadığını ve eninde sonunda ortadan kaybolacağını vurguladı.

İsrail Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanı olmanın yanı sıra ülkenin Başbakanının ekonomik danışmanı da olan Simhon, söz konusu ifadesini 8 Ocak tarihinde Tel Aviv Üniversitesi bünyesinde yapılan Bitcoin Summit etkinliğinde dile getirdi.

Simhon ilk olarak ulusal veya küresel çapta Bitcoin piyasaya sürmenin ”enerji maliyeti olarak trilyonlarca dolara” mal olabileceğini ve bunun mevcut itibari para basımı maliyetine kıyasla çok daha fazla olduğunu vurguladı. Ünlü ekonomiste göre Bitcoin’in ‘gerçek bir para birimi’ olarak hizmet etmesinin önündeki en büyük engel de tam olarak bu.

Dünya çapında bir çok yasama organının ve ülkenin Bitcoin’i bir varlık veya para birimi olarak sınıflandırıp sınıflandırmamak konusunda tartışmalara girdiğini belirten Simhon, bunun bir para birimi olarak verimsizliğinin, BTC’yi bir spekülatif varlık kategorisine soktuğunu ifade etti. 2018 yılının Şubat ayında da İsrail içerisindeki vergiden sorumlu kurumlar aynı kararı almıştı.

Bitcoin hakkında oldukça şüpheci ve düşmanca tavırlara sahip olan Simhon, bütün bunlara rağmen bazı ‘dijital para birimi’ modellerinin ulusal hükümetler tarafından kabul edilebileceğini aktardı. Bazı hükümetlerin dijital para birimlerinin piyasaya sürülmesi ve üretilmesi konularında itibari paraların üretilmesinden daha ucuz ve bunlara kıyasla daha verimli olduğu keşfedilirse, Simhon’a göre bunların kullanımı yaygınlaşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment