Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya, Dijital Para İşinde Çok Ciddi

Japonya’nın ulusal bir dijital para çıkarıp çıkarmayacağı yönünde yapılan spekülasyonların sıklığında son dönemde bir artış saptamak mümkün. Mevzubahis ülke Japonya gibi bir teknoloji devi olunca, haliyle konunun önemi daha da bir artıyor. Otoriteler, Japonların bu tarz bir uygulama ile çok daha başarılı olma şanslarının olduğu konusunda hemfikir ancak Japonya Merkez Bankası Fintech Bölümü başkanı Yuko Kawai’ye göre şu anda pek de bir talep yok.

Ancak yine de başta Mizuho Financial Group’un ürettiği ve 1 JPY’ye fikse olacak olan J Coin, akıllı telefonlarda ödeme metodu ve kullanıcılar arasında ücretsiz para transferine aracılık edecek. Hatta, bu tarz dijital paraların maaş ödenmesinde kullanılması da imkan dahilinde.

Yine bir başka dijital para projesinde çalışan firma ise, Japonların ünlü ekonomi markalarından Mitsubishi UFJ Financial Group. Her ne kadar bu kripto paranın çıkış tarihi tam olarak belli olmasa da, yine aynı bir önceki dijital para gibi, bunun da çok çeşitli kullanım alanlarına sahip olması planlanıyor.

Mitsubishi UFJ’nin çıkaracağı MUFG coin’in benzeri bir proje de Fisco Ltd. tarafından yapılacak ve benzer bir işleyiş modeli şu anda planlanan şeyler arasında yer alıyor.

Bakalım, Japonya gibi güçlü ekonomik temellere ve ciddi de bir çalışma etiğine sahip bir ülke, dijital paranın esas başlatıcısı olup yine ‘trend setter’ özelliğini konuşturabilecek mi? Şu anda işler, oldukça umut verici görünüyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment