Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’in Seçkin Finans Şirketi Ripple ile İşbirliği Yapmaya Başladı

İsrail’deki finans şirketlerinden GMT, RippleNet’e katıldığını duyurdu.

RippleNet’e Yeni Üye

İsrail’in önde gelen finans şirketlerinden GMT, Ripple‘ın özellikle bankalar için geliştirdiği RippleNet ağına katıldığını duyurdu.

Konu hakkında bir açıklama yapan şirket, bu kararı “uzun süredir” değerlendirdiğini belirtti. Yine şirketin açıklamasına göre bu gelişme, GMT’nin yerel finans sektöründeki konumunu güçlendirecek.

Blockchain tabanlı ürünler geliştiren ve özellikle XRP ile tanınan Ripple, şu ana dek finans alanında faaliyet gösteren birbirinden farklı şirketlerle ortaklık kurdu. Bu şirketler arasında çeşitli finans kurumları, bankalar yer alıyor.

Ripple’ın ortakları arasına artık İsrail’in öncü şirketlerinden GMT de katılmış oldu. GMT’nin konu hakkında yayınladığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından Ripple’ın İsrail’deki temsilcisinin GMT olmasına karar verildi. GMT böylece Ripple ile, Ripple’ın ortakları ile işbirliği yapacak ve küresel bir finans sisteminin kurulmasına katkıda bulunacak.”

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Ripple, GMT tarafından yayınlanan bu açıklamayı doğruladı. Ripple yetkilileri, GMT’nin de RippleNet’e dahil olan diğer “100’den fazla şirket” gibi artık bir Ripple ortağı olduğunu belirttiler.

Ripple’ın günümüzde işbirliği yaptığı şirketler arasında American Express, MoneyGram, SBI Group gibi oldukça seçkin isimler yer alıyor.

Ripple son zamanlarda çeşitli projelere imza atmayı başarıyor. Blockchain konsorsiyumlarından R3, bu ayın başlarında yayınladığı bir açıklamada XRP kullanmaya başlayacağını duyurdu. Bu gibi gelişmeler, Ripple’ın özellikle fintech sektöründeki konumunu güçlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment