Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Yıl Süren ‘Short’ Pozisyon: Eski IMF Analisti, Sonunda Pozisyonunu Kapattı

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce, Bitcoin’in piyasa değeri tam 19 bin 500 dolar olmuştu. Bir dönem IMF’de ekonomist olarak çalışan ve Pharo’da ana risk trader’ı olarak da görev yapan Mark Dow ismindeki bir kişi ise, o dönem için birçoklarına pek de popüler gelmeyen o hamlesini yapmış ve o seviyeden Bitcoin’i shortlamıştı.

Bitcoin’in düşeceğine yönelik yaptığı bu bahsi ise, Dow o dönem şu sözlerle açıklamıştı:

”İlk olarak Bitcoin çok volatil bir ürün. Günlük nerdeyse yüzde 6 inip düşüyor. Aynı zamanda Bitcoin borsaları 7/24 açık ancak short ya da long işlemlerinin yapıldığı merkezler mesai saati ile çalışıyor. Bu sebeple bana kalırsa, long pozisyon açmak, short pozisyon açmaya göre daha riskli.”

Bloomberg’e konuşan Dow, bu yıl içerisinde iki kez açtığı pozisyondan kar elde ettiğini açıklarken, ancak artık bu pozisyonu tamamen kapattığını belirtti. Dow, bu hamlesinin bir yükseliş bekleyip beklemediği yönündeki soruya ise yorum yapmaktan kaçındı. Başarılı isim şunları söyledi:

”Benim için bitti. Artık bu ürünü sıfıra kadar sürmek istemiyorum. Limonu sıkabileceğim kadar sıktım, artık içinde bence fazla suyu kalmadı. Artık bu konu hakkında da düşünmek ya da kendimi meşgul etmek istemiyorum. Bence artık çok doğru bir zamandı ve doğru bir zamanda çıkış yaptığımı düşünüyorum.”

Dow’un tam olarak ne kadarlık bir pozisyon açtığı bilinmiyor ancak görünüşe göre, son derece başarılı bir hamle yapılmış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment