Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçika’daki Finans Otoritesi Kripto Para Şirketleri Hakkında Uyarıda Bulundu

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi (FSMA), tehlikeli faaliyetlerde bulunan kripto para şirketlerini kaydettiği kara listeyi güncelledi.

Kara Liste Büyüyor

Belçika’daki Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi, yerel kripto para şirketleriyle ilgili çeşitli araştırmalar yapıyor ve şüphelendiği şirketler hakkında soruşturma başlatıyor.

FSMA, faaliyetlerinden şüphelendiği bazı şirketleri tamamen bu amaç için oluşturduğu kara listeye ekliyor ve böylece vatandaşları önceden uyarmış oluyor.

FSMA, konu hakkında yayınladığı bir açıklamada kara listesini güncellediğini ve listeye yeni isimlerin eklendiğini belirtti. FSMA’nın açıklamasına göre ülkedeki vatandaşlar, belli başlı kripto para şirketleri hakkında çeşitli şikayetlerde bulundular. Belçika’daki finans otoritesinin konu hakkındaki açıklamasından bir kesit şu şekilde:

“Hala aynı taktiği uyguluyorlar: Size güvenli, kolay ve karlı olduğunu iddia ettikleri bir yatırım fırsatı sunuyorlar. Ekiplerinde birbirinden farklı uzmanlara yer verdiklerini söylüyorlar. Yatırdığınız parayı istediğiniz zaman alabileceğiniz söylüyorlar. Nitekim sonuç hep aynı oluyor: Yatırımcılar paralarını bir türlü geri alamıyorlar.”

FSMA, bu kara listesini oluştururken çoğunlukla vatandaşlardan gelen şikayetleri baz alıyor. Otorite ayrıca bu listenin yeteri kadar kapsamlı olmadığını ve bu listede adı olmayan şirketlerden dahi şüphelenilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Belçika’daki Düzenlemeler

Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi, ülkedeki vatandaşları korumak için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. FSMA’nın amacı, Belçika vatandaşlarını kripto para ve Blockchain gibi alanlarda eğitmek.

Belçika’daki yetkililer kripto para sektörüne karşı şu ana dek temkinli bir tavır sergilediler. Belçika kripto para düzenlemeleri konusunda pek öncü bir ülke olmasa da bu alanda araştırmalar yapmayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment