Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Vergi Dairesi’nden Hatırlatma: Kripto Para Vergilerini Unutmayın

Avustralya Vergi Dairesi, ülkedeki vatandaşları kripto para işlemleri hakkında uyardı.

Avustralya’da kripto para ticareti yapıp kar elde eden vatandaşların, elde ettikleri bu karı vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Avustralya Vergi Dairesi de vatandaşları bu sorumluluklarından haberdar etmek için yeni bir bildiri yayınladı.

Kripto Paradan Vergi

Avustralya Vergi Dairesi, kripto para kullanıcılarına ve şirketlerine vergi sorumluluklarını hatırlatmak için yeni bir duyuru yayınladı.

Avustralya’daki yetkililer kripto para piyasasında alım-satım yapan ve bu işlemden kar elde eden kişilerin vergi beyanı yapmasını istiyor. Avustralya hükümeti, kripto para işlemlerinden de vergi alarak gelirini arttırmış oluyor.

CCN tarafından yapılan bir habere göre Avustralya Vergi Dairesi’nde görev alan yetkili bir isim, konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

“Sermaye kazançlarına veya gelir vergisine bakarak tam olarak kaç kişinin kripto para yatırımı yaptığını bulamasak da kripto paraların ekonomiye etkisini görmek için araştırma yapmaya devam ediyoruz.”

Tıpkı diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Avustralya’da da kripto para vergileriyle ilgili çeşitli sorunlar yaşanıyor. Avustralya’daki kripto para yatırımcıları, ödemeleri gereken vergiden bazen haberdar olmayabiliyorlar.

Avustralya Vergi Dairesi’nin açıklamalarına baktığımızda görüyoruz ki bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen çok fazla kullanıcı var. Kripto para vergilerinden haberdar olan kullanıcılar dahi tam olarak ne kadar vergi ödemeleri gerektiğinin farkında olmayabiliyorlar.

Kripto para vergisi pek çok ülkede bir sorun haline geliyor. Özellikle ABD’deki yatırımcılar, İç Gelir Servisi’ne (IRS) bu konu hakkında çeşitli sorular soruyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment