Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Istanbul Hard Fork’u Ethereum’u Diriltebilir Mi?

Ethereum çoğunlukla Bitcoin etkisi altında hareket eden bir kripto para birimi olsa da, özellikle bundan bir hafta önce BTC yerinde sayarken 230 dolara kadar yükselmesi ile piyasayı şaşırtmayı başarmıştı.

Salı ve Perşembe günü yaşanan düşüşte ise tekrardan BTC’nin etkisi altına girdiğini gösteren ETH, 160 dolar altına kadar geriledi. Özellikle yaptığı büyük çaplı güncellemeler ile ciddi fiyat artışları elde edebilen Ethereum, önümüzdeki yıl büyük bir hard fork ile şimdiden beklenti yarattı.

İçerisinde SNARKs ve STARKs gibi birçok ikinci katman çözümleri bulunduran Istanbul hard fork’u, Ethereum ile gizlilik odaklı kripto para birimi Zcash ağlarının beraber çalışabilmesini sağlayacak ve akıllı kontratların daha fazla işleve sahip olmasının önünü açacak.

Ethereum ve Istanbul

Ethereum’un sekizinci hard fork’u olacak olan Istanbul, önümüzdeki ay Ropsten ve Goerli test ağlarını, Kasım ile Aralık aylarında ise Rikeby ile Kovan test ağlarını kullanmaya başlayacak. Test ağlarından başarılı sonuç elde edilmesi durumunda ise ana ağın 2020 yılının başlarında resmen kullanıma açılabileceği kulislerde geziniyor.

Ethereum basın saatine göre 165 dolardan işlem görmekte ve eski şaşalı günlerine dönmek için kesinlikle büyük bir güncelleme ile yükselişe ihtiyaç duyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment