Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden 8.000 Dolar Altına İndi?

Lider kripto para birimi Bitcoin  geçtiğimiz salı günü son üç ay içerisinde ilk defa 8.000 dolar altına geriledi ve birçok kripto para yatırımcısını şoke etti. Çarşamba günü yaralar sarılmaya başlamışken BTC ertesi gün bir darbe daha yedi ve tekrardan 8.000 dolar altına düştü.

BTC 2019 yılından bu yana değerini ikiye katlamış olsa da, yaşanan düşüş sektör çapında ciddi bir endişeye sebep oldu. Los Angeles merkezli fon yöneticisi Arca Funds’un Başkanı David Nage, konu hakkında yaptığı analizinde, fiyat düşüşü ile artan volatilitenin büyük yatırımcıları BTC’den kaçırdığını vurguladı. Özellikle Salı günü yaşanan beklenmeyen düşüşün, Perşembe günkü düşüşü tetiklediğini belirten Nage, birçok kurumsal yatırımcının kaçmaya çalışmış olabileceğini ima etti.

Düşüşlerin ilginç bir yanına da değinen fon yöneticisi şunları ifade etti:

”Konu Bitcoin olunca, bir düşüş olduğunda olası bir alım fırsatı da ortaya çıkmış oluyor.”

BTC’nin Değer Kaybını Bakkt Tetikledi

Band Protocol’ün CEO’su Srinawakoon ise BTC’nin düşüş sebebi hakkında konuştu ve bunun teknik bir sonuç olduğunu vurguladı:

”Bitcoin’in teknik görüntüsüne  baktığımızda, uzun bir süredir Bitcoin fiyatında alçalan üçgen sıkışmasının başladığını görmekteydik. Bakkt’ın hayal kırıklığına uğratan piyasaya girişi ile bunu birleştirdiğimizde, piyasada genel bir olumsuz durum oluştuğunu anlamak kolay ve düşüş temel olarak bu ikisinden kaynaklandı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment