Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Bitcoin Yatırımcılarını Umutlandıran İki Gelişme

Bundan birkaç gün önce atağa kalkan Bitcoin şu anda 11 bin doların biraz üstünde seyrediyor. Yatırımcıların merak ettiği şey ise bu atağın daha ne kadar süreceği.

Bitcoin fiyatının daha ne kadar yükseleceği, hatta yükselip yükselmeyeceği belli değil. Fakat Bitcoin yatırımcılarını umutlandırabilecek iki yeni gelişme var. Bunlardan biri Grayscale ile, diğeri ise borsalarla ilgili.

Grayscale’deki Son Durum

Grayscale ekibi geçtiğimiz gün Twitter üzerinden bir gönderi paylaşarak Grayscale’in yönetimi altında olan toplam varlık miktarını açıkladı. Bu paylaşımın oldukça ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz çünkü bu tabloya göre Grayscale’in yönetiminde olan toplam kripto para miktarı ciddi anlamda artış göstermiş.

Grayscale’in 17 Temmuz tarihinde paylaştığı verilere göre şirketin yönetimi altında 3.5 milyar dolarlık Bitcoin, 581.7 milyon dolarlık Ether bulunuyordu. Grayscale’in yönetimi altındaki kripto paraların toplam değeri 4.1 milyar dolar seviyesindeydi.

Grayscale’in 17 Temmuz’daki paylaşımı

İşte ilginç olan şey tam olarak bu. Grayscale’in bugün gece 12 sularında paylaştığı yeni bir tabloya göre şirketin yönetimi altındaki varlıkların toplam değerinde 1 milyar dolarlık artış görüldü. Grayscale’in Bitcoin tröstünde artık 4.3 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor. Bu, kurumsal yatırımcıların Bitcoin almaya başladıkları anlamına gelebilir.

Grayscale’in bugünkü paylaşımı

Borsalardaki Son Durum

Kripto para yatırımcılarını umutlandırabilecek bir diğer gelişme borsalarla alakalı. Chainalysis’in yöneticilerinden Philip Gradwell kısa süre önce Twitter hesabından birkaç tablo paylaştı ve borsalardaki güncel durumu yorumladı.

Gradwell’in paylaşımına göre kripto para borsalarına geçtiğimiz son 7 gün içerisinde 130.038 tane BTC (1.3 milyar dolar) gönderildi. Borsalara en son 134 gün önce bu kadar fazla miktarda BTC gönderilmişti. Yalnızca bu veriyi inceleyecek olsak bunun piyasa için bearish olduğunu söylerdik. Çünkü insanlar borsalara genelde satış yapabilmek için BTC gönderiyorlar. Dolayısıyla borsalara gönderilen BTC miktarının artmış olması, yeni bir satış baskısının oluştuğunu gösteriyor olabilirdi.

Borsalara giren BTC miktarı

Fakat Gradwell bu noktada borsalara gönderilen USDT miktarının da arttığını vurguluyor. Chainalysis verilerine göre borsalara 27 Temmuz itibarıyla 726 milyon dolarlık USDT girdi ki bu sayı da en son 137 gün önce bu kadar yüksekti. İşte bu ilgi çekici bir veri. Çünkü bu, şu anda Bitcoin alan yatırımcıların da olduğu anlamına geliyor olabilir. Gradwell de bu verileri yorumlayarak Bitcoin’in birkaç gün önce yakaladığı ivmenin bir süre daha devam edebileceğini söylüyor.

Borsalara giren USDT miktarı, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment