Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlker Canikligil Ne Kadar Bitcoin’i Olduğunu Açıkladı

Son dönemlerin ünlü YouTuber’ı ve yönetmeni İlker Canikligil, şu anda kripto para sahibi olduğunu açıkladı.

Uzun süredir reklam yönetmenliği yapan ve son zamanlarda özellikle FluTV ekibiyle yayınladığı videolarla tanınan İlker Canikligil, Stratrade’in podcast yayınına konuk oldu. İkili yayın sırasında Bitcoin’in ve kripto paraların yapısından, blockchain teknolojisinin kullanım alanlarından ve Türkiye’deki ve Dünya’daki kripto para algısından bahsettiler.

O da Yatırımcı

İlker Canikligil podcastin hemen hemen başında kendisinin de kripto para sahibi olduğunu açıklayarak bu dünyaya aslında pek de uzak olmadığını göstermiş oldu. Yayının ilerleyen kısımlarında dijital cüzdanını da kontrol eden Canikligil şu anda 0.138 BTC’si olduğunu söyledi. Fakat Canikligil bunu söylerken olayın aslında teknolojisiyle daha ilgili olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi.

Burada üstü kapalı bir şekilde blockchain teknolojisine atıfta bulunan Canikligil, bu teknolojinin özellikle telif hakkı almak veya mevcut bir hakkı korumak için kullanılabileceğini söyledi. Bu teknolojinin günümüzde gerçekten de dijital hak yönetimi (DRM) için kullanıldığını biliyoruz.

Bunun yanı sıra kişisel yatırım tercihlerinden de bahseden Canikligil şu sıralar “parasını korumak için dolar aldığını” ekledi.

Satoshi’nin Kimliği

Stratrade, yayın sırasında İlker Canikligil’e Bitcoin’in doğuşuyla ve Satoshi Nakamoto ile ilgili bazı bilgiler verdi. İkili bunun ardından Satoshi Nakamoto’nun hala anonim olmasının etkilerini konuştular.

İlker Canikligil bu noktada Satoshi’nin kimliğinin bilinmemesinin aslında Bitcoin için daha iyi olduğunu söyledi. “İkona dönüşen şeylerin etkilerini kaybettiklerini” söyleyen Canikligil, Bitcoin’in bu kadar popüler olmasını sağlayan şeylerden birinin de bu olduğunu düşünüyor.

Bitcoin’in Geleceği

İkilinin yayın sırasında konuştukları şeyler arasında Bitcoin’in geleceği de vardı. Tabii burada Bitcoin’in geleceğinden ziyade Bitcoin’in gelecekteki fiyatından bahsediyoruz. Canikligil ve Stratrade bu noktada Bitcoin ile ilgili yapılan bazı iddialı tahminlere değindiler ve bunları yorumladılar.

Günümüzde Bitcoin’in 50 bin, 100 bin, hatta 500 bin dolar olacağını söyleyen birçok farklı isim var. Canikligil bu tarz tahminler hakkında şunları söylüyor:

“Yıllardır ekonomiyle ilgili (şeyleri takip ediyorum). 2008 krizi filan ilgimi çekiyor. Genelde (ekonomik) beklentiler gerçekleşmiyor tabii, onu biliyorum. Onu bilecek kadar çok yaşadım artık. ‘Bitcoin 100 bin olacak’ söylemi pek inandırıcı gelmiyor açıkçası. Ama tabii, 10 yıl önce Bitcoin alsaydık şimdi yırtmıştık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment