Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Popüler Kripto Paralardaki Servet Dağılımı

Servet dağılımı, günümüzün en tartışmalı konularından biri olarak gösterilebilir. Bu konu özellikle kripto para takipçileri arasında da sıklıkla tartışılıyor.

Kripto paralardaki servet dağılımının tam olarak ne kadar eşit olduğunu bulmak pek kolay değil. Çünkü hangi adresin borsalara veya büyük şirketlere ait olduğunu, hangi adresin ise büyük bir yatırımcıya ait olduğunu kestirmek çok güç.

Buna rağmen hangi adreslerin, sirkülasyondaki arzın ne kadarlık kısmına sahip olduğunu bulmak mümkün. Bu sayede kripto para balinalarının isimlerine ulaşılmamış olsa da servetin nasıl bir oranla dağıtıldığı öğrenilebiliyor.

Balina Payı

Intotheblock, bu sorunun yanıtını verebilmek için Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin gibi bazı alternatif kripto paralar üstünde çalışmalar yaptı. Intotheblock bu çalışmalar sonucunda hangi kripto parada ne kadar balina payı olduğunu ortaya çıkardı.

Intotheblock tarafından paylaşılan verilere göre:

  •  Ethereum: 151 adres, toplam arzın yüzde 39’unu kontrol ediyor
  • Bitcoin Cash: 112 adres, toplam arzın yüzde 29’unu kontrol ediyor
  • Litecoin: 131 adres, toplam arzın yüzde 47’sini kontrol ediyor
  • Bitcoin SV: 103 adres, toplam arzın yüzde 24’ünü kontrol ediyor
  • Cardano: 41 adres, toplam arzın yüzde 39’unu kontrol ediyor
  • Tether: 132 adres, toplam arzın yüzde 63’ünü kontrol ediyor

Pek çok kripto para takipçisi genelde bu oranın yüksek olmasını eleştiriyor. Çünkü bu oranın yüksek olması demek zenginlerin o ağda çok fazla söz sahib olması anlamına gelebiliyor.

Ethereum gibi ağlarda belli bir yönetim modeli olduğu için servetin tek bir grupta yoğunlaşması, Ethereum ağının ciddi anlamda değişmesine yol açabilir. Ancak Bitcoin Cash gibi protokollerde belli bir yönetim modeli olmadığı için bu oranın yüksek olması aslında pek bir şey ifade etmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment