Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Mayıs Ayının En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Kripto Paraları!

Kripto para sektörü geçtiğimiz birkaç ay boyunca oldukça hareketli bir dönem geçirdi ve hala da dalgalanma devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz Mayıs ayında %50 oranında artış yaşasa ve gündeme otursa da, BTC’den çok daha fazla kazanç sağlayan kripto para birimleri de oldu.

Bir veri ve alım satım analiz sitesi olan Coinscious‘un piyasa raporuna göre, 2018 yılı Kasım ayında bir hard fork ile yeni bir kripto para birimi olarak ortaya çıkan Bitcoin SV 30 günlük süreç içerisinde tamı tamına %232 bir artış yakaladı. Söz konusu 30 günlük süreç 11 Mayıs tarihinden, 9 Haziran tarihine kadar olan süreyi kapsıyor. Bitcoin SV’nin günlük ortalama volatilitesi ise %12.54 seviyelerinde kaldı.

Bitcoin SV’nin ardından 30 günlük sürede en çok kazandıran ikinci kripto para birimi %160.57 ile Monacoin, üçüncü kripto para birimi ise %67.83 ile Chainlink oldu. Binance’nin kendi kripto para birimi Binance Coin ise aynı sürede %55.36’lık bir yükseliş kaydetti ve günlük ortalama %4.16’lık volatilite sergiledi.

 

30 günlük dönemde en kötü performans gösteren kripto para birimi ise Brave internet tarayıcısının token’i Basic Attention Token (BAT) oldu. BAT toplamda %7.66’lık bir değer kaybı yaşadı ve diğerlerine göre geride kaldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment