Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hacim Konusunda Diğer Borsalara Fark Attı!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi konumunda olan Binance, piyasaya yeni girenlerin hep zirvede olarak tanımlayacağı bir kripto para platformu olsa da, bundan 2 sene önce durum pek böyle değildi.

The Block tarafından yapılan hacim grafiğinden de görülebileceği üzere Binance özellikle iki yıllık sürenin son yılı içerisinde inanılmaz bir atak yaptı ve Coinbase gibi önde gelen kripto para borsalarını geride bırakmayı başardı. Bu süre esnasında Poloniex, Kraken, Bittrex ve Coinbase gibi kripto para borsaları ise Chanpeng Zhao’nun hamleleri ile baş etmeye uğraştı.

Binance 2017 yılının sonlarına doğru kripto para piyasasının toplam hacminin %10’una yakınını platformunda tutabiliyordu. Buna karşın o dönemlerin hacim konusunda lider kripto para borsaları ise Bittrex, Bittfinex ve Poloniex olarak gözükmekteydi. Poloniex özellikle 2017 yılının başlarındaki %50’ye yakın ticari hacim üstünlüğünü kaybetti ve yerini yavaş yavaş başka borsalara bıraktı.

Binance’nin ticari hacmi ise 2018 yılının Şubat ayı itibariyle adeta rekor kırdı ve devamı çok hızlı bir şekilde gelişti. Binance son olarak 2019 yılının Mart ayında %70’in üzerinde ticari hacme ulaşarak neredeyse diğer bütün kripto para borsalarını ”ezdi”.

Her ay hacim konusunda düşüş yaşayan Coinbase ise Mayıs ayında sert bir yükseliş yakaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment