Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre, Blockchain Şirketlerinin Banka Hesabı Açmasına Yardım İçin Çalışma Grubu Kurdu

26 Haziran tarihinde yerel bir haber kaynağının geçtiği habere göre, İsviçre, Zug mali işler müdürü Heinz Tännler, İsviçre Bankacılar Birliğine seslenip blockchain şirketlerinin banka hesabı açmasına yardım etmek için bir çalışma grubu oluşturma önerisinde bulundu.

Blockchain ve kripto şirketleri ülkede banka hesabı açma konusunda zorluklar ile karşılaştığından dolayı, Heinz ve diğer üst düzey yetkililer, ülkedeki bu gibi şirketleri diğer dost canlısı ülkelere kaptırma konusunda endişeli.

Tännler blockchain’in İsviçre için büyük bir potansiyel vaat ettiğini vurguladı ve, ”ödeme işlemleri imkansız hale geldiği için böylesine yenilikçi bir teknolojiyi kaybeden İsviçre olmamalı”  cümlesini ifade etti. Tännler bu konuyu daha sonra Federal Konsey üyesi Ueli Maurer‘e açtı ve Maurer İsviçre Ulusal Bankası (SNB), Uluslararası Mali İlişkilerden Sorumlu Devlet Sekreterliği (SIF) ve İsviçre Mali Piyasa Denetleme Kurumuna (FINMA), SBA‘ya, Hypothekarbank Lenzburg‘a ve Zug ile Zurich eyaletlerine toplantı çağrısında bulundu.

Sonuç olarak SBA önderliğinde bir çalışma grubu kuruldu ve bu grup, bankalara, yerel blockchain firmalarının hesap açabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini gösterecek.

Cash.ch’nin haberine göre Zug eyaleti vergi yetkilileri, bankalardaki mevcut yasal eksikliğin, mali piyasa düzenlemeleri konusunda özellikle kara para aklama yönünden bir uyum eksikliği olmasından kaynaklandığını ifade etti. Yetkililerin açıklamalarına göre mevcut mali piyasa düzenlemeleri blockchain temelli şirketler için uygun yapılmamış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment