Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Borsası Başkanı, Kripto Frank Çıkartmaya Olumlu Bakıyor

İsviçre borsasının başkanı, SIX Romeo Lacher, İsviçre Frangı’nın kripto halinin piyasaya sürülmesinin birçok faydasının olacağını düşünüyor.

25 Şubat Pazar günü Financial Times’a konuşan Lacher, borsalarının bu tür girişimlere çok olumlu yaklaşacağını ve nakit akışından hoşlanmadıklarını belirtti.

“Merkez bankasının kontrolü altındaki bir e-frank, piyasada hareketlilik yaratacak ve ekonomi adına çok olumlu sonuçlar doğuracaktır.”

Her ne kadar Bitcoin’e olumsuz yaklaşmış olsa da İsviçre, blok zinciri teknolojinin yaygınlaşmasında ve kripto paralar konusunda daha pozitif bir tavır takınmaktadır.

Lacher tarafından yapılan açıklamalara karşılık olarak, İsviçre Ulusal Bankası SNB, bir tür e-frank çeşidine ihtiyaç bulunmadığı yönünde bir yorum yaptı.

Ocak ayında Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan SNB Başkanı Thomas Jordan, Bitcoin ve diğer kripto paraların sıkı kontrollere tabi tutulmasını ve önemli düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu.

Bir yandan nakit akışını aşırı derecede kısıtlarken, diğer yandan da tamamen anonim olan ve her türlü işlem için kullanılabilen diğer ürünlere izin veremezsiniz.

Ayrıca Lacher, ICO’ların geleceği konusunda da dikkatli davranıyor.

“Şu ana kadar kripto paraların seyri tek bir yöne doğruydu, o da yukarı. İlk önemli düşüşün ardından çok can yakabilirler.”

Yine de İsviçre, ICO tahvillerinin merkez üssü olmaya devam ediyor ve yeni veri raporlarına göre ICO sayısı bakımından en yüksek miktarda para barındıran ülke konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment