Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Kripto Varlıklar İçin Yeni Düzenlemeler Getirebilir

Bir Avrupa Birliği yetkilisi, yapılan müzakereler neticesinde, kripto para birimleri ve blokchain kökenli varlıklara yönelik olarak önümüzdeki aylarda yeni kurallar getirilebileceğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, toplantıdan sonra verdiği demeçlerde, birliğin bu konuda daha sıkı denetimler uygulama yolunu seçebileceğini fakat böyle bir girişimin “bazı kripto tokenları ile ilgili durum ve koşullara bağlı olduğunu” ifade etti. Ayrıca bu konuda komisyonun daha fazla çalışma yapacağını da ilave etti.

Dombrovskis gazetecilere şu şekilde konuştu:

“Bu, belirli kripto tokenları ile ilgili bulgu ve koşullara bağlı. Komisyon, risk ve fırsatları değerlendirerek ve bu araçlara ilişkin mevcut kurallar göz önünde bulundurarak, AB düzeyinde düzenleyici faaliyetin gerekli olup olmadığını belirleyecektir. “

Dombrovskis, token satışlarını gerçekleştiren bazı blok zinciri projelerine yatırım yapanlar için bazı risklerin bulunduğunu kabul etmesine rağmen, ilk para teklifleri (ICO’lar) hakkında ise olumlu bir bakış ortaya koydu.

“[ICO]’lar bu alanda yenilikçi firmaların önemli miktarda fon sağlaması için bir kullanışlı bir yöntem haline geldiler” dedi. “Bu bir fırsat, ancak ICO’ları piyasaya çıkaranların kimliğine ve temel iş planlarına ilişkin şeffaflığın olmaması gibi yatırımcıları önemli riske maruz bırakan sorunlar da var.”

Başkan Yardımcısı, AB içinde nispeten az miktarda kripto para ticaretinin yapıldığını ve bunun sonucunda Avrupa’nın olası riskleri ele almak üzere diğer G20 ülkeleriyle birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Bir bakıma o da, iki G20 üyesi Fransa ve Almanya yetkilileri tarafından bu ayın başlarında bir basın açıklaması ile kripto para birimlerinin “yatırımcılar için önemli bir risk oluşturabileceği” konusundaki çağrısına atıfta bulunmuş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment