Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası G20’de Kripto Paraların Konuşulmasını “Bekliyor”

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Mart ayında Buenos Aires’te gerçekleşecek G20 zirvesinde kripto paraların yasal olarak düzenlenme konusunun konuşulmasını “beklediğini” söylüyor.

Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomi Forumu’ndaki bir etkinlik sırasında yorum yapan ECB yönetim kurulu üyesi Benoit Coeure, Fransa maliye bakanı Brune Le Maire’nin Bitcoin’in politika forumunda konuşulması gerektiği yönündeki açıklamalarına ekleme yaptı.

Reuters tarafından yapılan alıntıya göre Coeure şöyle söyledi:

“Uluslararası topluluk buna… bir cevap hazırlıyor ve mesela ben, Mart ayında Buenos Aires’teki G20 tartışmasının bu konulara epey odaklanmasını beklerim.”

Dünya Ekonomi Forumu boyunca belli başlı isimler kripto paraların yasal olarak düzenlenmesi için uluslararası bir çaba sarf edilmesi gerektiğini vurgularken bir süre önce Fransa maliye bakanı Le Maire, Bitcoin düzenlemelerinin G20 zirvesinde konuşulması gerektiğini dile getirmişti.

İngiltere Başbakanı Theresa May ve ABD Hazine bakanı Steven Mnuchin şu anda bu konuya karşı sergilenen tutumun daha net hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa’daki diğer yerlere baktığımızda ise İsveç merkez bankasının yönetici vekilinin kripto paraların daha çok kontrol edilmeleri gerektiğini vurguladı ve Dünya Ekonomi Forumu’nda kripto paraların “para olarak adlandırılmak için gereken kriterleri karşılamadıklarını” söyledi.

“(Kripto paralar) varlık olarak adlandırılabilirler, iyi, ama paranın çok iyi bir versiyonu değiller çünkü bunlar dengeli bir değer saklama aracı değiller, çok fazla dalgalanıyorlar” diyerek Bitcoin’in kullanım alanına da değinen vekil şöyle devam etti: “Ve kripto paralar çok verimli bir ödeme aracı da değiller çünkü market alışverişinizi Bitcoin ile yapmıyorsunuz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment