Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Ve İngiltere Kripto Paraları Takip Ediyorlar

Amerika‘dan ve İngiltere‘den hükümet yetkilileri sürmekte olan 2018 Dünya Ekonomi Forum‘unda odak noktası haline gelen kripto para birimleri konusunda kendilerinin de “takipte” olduğunu söyledi.

Yıllık olarak düzenlenen etkinlikte ayrı ayrı konuşmalarda yaptıkları açıklamalarda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve İngiltere Başbakanı Theresa May, yasadışı ve suç içeren olaylarda kullanılması Bitcoin‘in bazı düzenlemelere tabi olmasını gerektirdiğini belirttiler. Mnuchin CNBC‘ye yaptığı açıklamada:

“Dijital para birimleri, Bitcoin veya diğerleri, her ne olursa olsun kripto para birimlerini ele alırken dikkat ettiğim en önemli nokta bu birimlerin herhangi bir yasadışı aktivite için kullanılmadığından emin olmaktır. ABD’de sahip olduğumuz düzenlemeler ile eğer bir Bitcoin cüzdanınız var ise siz de bir bankanın sahip olduğu düzenlemelere tabisiniz demektir.”

Theresa May ise bu görüşü destekler tarzda yaptığı açıklamasında Bitcoin’in sadece iyi niyetle kullanılmasından emin olmak gerektiğini belirtti. Özellikle İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkmaya hazırlandığı bu dönemde kripto para birimleri konusunda kısıtlı bir düzenlemeye sahip olduğuklarını da ekledi. May’in Bloomberg ile yaptığı röportajda:

” Özellikle suçlularında dahil olduğu kullanış alanları göze alındığında kripto para birimleri ve Bitcoin gibi alanları ciddi bir şekilde takip etmeliyiz. Kripto gelişmekte olan ve bence gerçekten yakından takip etmemiz gereken bir şey.”

ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton‘ın ortak yazarlığını yaptığı bir Wall street makalesinde “dağınık hesap defteri teknolojisi”nden ve gelecekte nasıl bir düzenlemeye sahip olacağından bahsetmişti. May ve Mnuchin gibi SEC başkanı’da kripto para birimlerinin “arzının, satışının ve ticaretinin” katı bir gözetim altında tutulmasını irdeledi. Clayton’ın Wall Street’de yazmış olduğu yazıda:

“SEC, menkul kıymetlerimiz için bulunan kayıt altına alma, açık olma ve sahtekarlığa karşı olan gerekliliklerden yakayı kurtarmaya çalışan bütün kripto para birimlerini aktif şekilde takip etmeye devam edecektir. Tarihin bize gösterdiği kadarıyla söyleyebilirim ki DLT (Distribued Ledger Technology [dağınık hesap defteri teknolojisi]) hayatımızı değiştirecek birçok yenilik tarafından takip edilecektir. Ama biz bu teknolojinin veya buna benzer herhangi bir gelişmenin eşit ve adil bir piyasa oluşturmak için olan bağlılığımızı bozmasına izin vermeyeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ahmet
    Posted 26 Ocak 2018 - 20:51 20:51

    devletler başlarına gelecekleri seziyor..kripto paraları esir almaya çalışıyorlar..yoksa sömürü düzenleri darbe yiyecek..onların destekçisi medya ise her dakika yeni bir kötü senaryo pompalıyor..korkunun ecele faydadı yooook..öleceksiniz. namısız emperyslistler..

Leave a comment