Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar Bitconnect’e Toplu Dava Açtılar

Eski BitConnect yatırımcıları 17 Ocak’ta bir ponzi olduğu ortaya çıktıktan sonra kapanmasının ardından şirkete zararlarının tazminatı için 24 Ocak‘ta toplu bir dava açtılar.

Toplu dava dilekçesinde BitConnect aslında kayıt altında olmayan bir kripto para üretmekten ve birden fazla ponzi dolandırıcılığı aracılığıyla ek para toplamaktan dava edildi.

Şikayet dilekçesi, BitConnect’e yatırım yapıp para kaybına uğrayan diğer herkesi kapsamanın yanında özellikle 6 kişi tarafından bizzat açıldı. Bu altı davacı kişisel zararlarının toplamının 771,000 dolar olarak belirtti.

BitConnect’in yatırım yapan yatırımcıların kripto piyasasındaki ticaretten gelen gelir ile aylık yüzde 40’ı oranında bir faiz alacağını garanti ettiği iddia edilmişti.

Fakat en nihayetinde davacılar bu gelirin doğrudan kripto para ticareti aracılığıyla gelmediğini öne sürdüler. Platformun aslında eski yatırımcıların beklentilerini karşılamak için yeni yatırımcıların fonlarını kullandığını söylediler.

Şubat 2016 yılında BitConnect bir kripto para topluluğu platformu olarak başlatılmıştı. Kasım 2016‘da ise kendi kripto para birimi olan Bitconnect coin (BCC)’yi duyurmuştu.

Coinmarketcap verilerine göre BCC Aralık 2017 yılında popülaritesinde zirve yaparak piyasa değeri 2,7 milyar doları bulmuştu.

Bundan günler sonra 4 Ocak’ta Teksas eyaletinde lisanssız menkul kıymetler satışından ötürü BitConnect’e yönelik faaliyetten men kararı çıkartılmıştı. Bu karar ise BCC’de ani bir düşüşe sebebiyet vererek en sonunda ise platformun tamamen kapatılmasına neden olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment