Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ŞOK: BitConnect Websitesi Kapatıldı!

Uzun süredir oldukça sert tartışmalara konu olan BitConnect’in arkasındaki şirket, kripto para için özel olarak işletilen ödünç verme işlemleri (lending) ve borsa platformuna sahiplik eden websitesini bir anda kapattı.

Kullanıcılar websitesinde bu hatayla karşılaşıyor.

Salı günü yayınlanan bir açıklamaya göre BitConnect’in ödünç verme sistemi öncesinde hiçbir duyuru yapmaksızın kapatılmış bile. Borsanın ise 5 gün içinde kapatılması planlanıyor.

“Kısaca, ödünç verme sistemimizi ve borsa servisini kapatıyoruz. Ancak BitConnect.co websitesi cüzdan hizmetleri, haberler ve eğitici içerikler için açık kalmaya devam edecek.”

Yapılan açıklamada kapatılmanın nedeni olarak birçok faktör belirtilmiş. En göze çarpanı ise Texas ve North Carolina eyaletleri tarafından yayınlanan ‘işlemlere son verme’ adında uyarı yazıları. Her iki yazıda da BitConnect, token satışı adı altında yasal olmayan emtia satmakla suçlanmıştı. BitConnect’in sitesindeyse bununla ilgili şu şekilde bir açıklamaya yer verilmiş:

“İki adet ‘işlemlere son ver’ mektubu aldık, biri Texas Eyaleti Emtia Komitesi, diğeri ise North Carolina Menkul Kıymetler Kurumu’ndan geliyor. Bu yayınlanan yazılar platformun yasal olarak devam ettirilmesine büyük bir engel koymakta.”

Üstte belirtilen eyaletlerle birlikte aynı zamanda kripto para haber kaynakları da suçlama altında tutulmuş. Yazıda “kötü medya kaynakları kripto para topluluğu üyelerini kuşkuya düşürüyor ve platforma olan inançlarını yitirmesini sağlıyor” şeklinde bir açıklamada bulunulmuş.

BitConnect aslında piyasaya çıktığından beri bir ponzi oyunu olmasıyla suçlanmıştı. Üstelik Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin gibi kripto para piyasasında önemli bir yere sahip olan kişiler de platformu son aylarda sert bir şekilde eleştirmişti.

BitConnect takımının açıklamasında yapılan suçlamaların arasında DDoS saldırıları da bulunuyor. 13 Ocak’tan beri BitConnect’in Twitter hesabı tarafından atılan Tweet’lerde websitesinin DDoS yüzünden sorunlar yaşadığı da belirtilmişti.

ABD’de bulunan Texas ve North Carolina eyaletleri tarafından yayınlanan yazılara rağmen BitConnect ICO satışının hala devam edeceğinin altını çizdi. Üstelik açıklamaya göre BitConnect, token satışı için farklı bir websitesi üzerinde bile çalışacak…

“Bu olay BitConnect kullanıcı topluluğunun sonu değil, ancak websitemizdeki platform üzerinden sunulan bazı servisleri durduruyoruz. Gelecekte farklı kripto para hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.”

Açıklamadaki gramer ve yaızm hatalarını göz önünde bulunduracak olursak yazıyı yazan kişi bir panik halinde aceleyle çalışmış demek mümkün. BCC sembolüyle işleme sunulan BitConnect’in sadece 1 gün içinde %80 oranında çılgın bir değer kaybına uğrayarak 40$’a düşmesi yaşanan bu paniğin büyük bir sebebi gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment