Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackWallet’ta Gerçekleşen Hack Sonucu 400.000 Dolarlık Stellar Çalındı

DNS çalınması sonucu, Blackwallet.co adresinde tam 400 bin dolar değerindeki Stellar Lumens (XLM), çalındı.

Birçok kaynağın da teyit ettiği bilgiye göre, hackerlar 13 Ocak akşamı sitenin sunucularını ele geçirdi ve ayarları değiştirerek 20 XLM’den fazla XLM bulunan tüm hesaplardaki paraların, kendi belirledikleri adrese geçmesini sağladı.

Olay sonucunda 67 bin XLM’den fazla koin kaybolurken, bu olayın da etkisiyle Stellar Lumens fiyatları gün içerisinde %23 oranında değer kaybetti.

Olay sonucunda hesaplarındaki paraları çalınan kullanıcılar sosyal medyada ciddi manada tepki gösterirken, sitenin geliştiricelerinden olan u/orbit84 adlı kişi, Reddit’te şunları yazdı:

”Arkadaşlar, inanın bu olaydan dolayı çok ama çok üzgünüm. Çalınan miktarları yeniden hesaplara tanımlayabilmek için ciddi bir çaba sarfediyoruz. Sunucuyu bana sağlayan kişi ile de konuştum ve bunu yapan kişiler hakkında bilgi toplamaya çalışıyoruz. Ne yapılacağına  bakacağız. Eğer cüzdana bir parola koyduysanız, hesabınızdaki paraların geçişini sağlayabilirsiniz.”

Bu esnada bir Reddit kullanıcısı da sitenin servis sunucusuna ulaşmayı başardı. 1&1 ismindeki servis sağlayıcısı gerçekten Blackwallet.co’ya hizmet veriyorsa durum daha da kötü çünkü bu; servis sağlayıcı şirketin adının karıştığı ikinci skandal olacak. Geçtiğimiz Ağustos ayında da yine hackerlar, müşteri hizmetlerindeki birini bir şekilde ikna ederek Classic Ether Wallet’ın domainini orjinal sahibinden çalmıştı.

Sonuç olarak yüklü miktarda kripto para ve gizli kalması gereken kullanıcı bilgileri çalınmış, bu ciddi skandal yine geniş yankı uyandırmıştı.

Aynı zamanda, Reddit’te yazan BlackWallet geliştiricisi, şu hassas dönemde gerek şirket gerekse de servis sağlayıcısı hakkında çıkan dedikodulara itibar edilmemesini istedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment